Teinityttö jäi bussin alle, koska katseli puhelinta kuulokkeet päässään – murtunut perhe: "Meidän täytyy auttaa muita oppimaan siitä"

Älypuhelinten käytttäjille omat liikennevalot 2:29
Hollannissa on kehitetty liikennevalot kännykän käyttäjille. Uudet valot on suunniteltu palvelemaan nimenomaan älypuhelinten ruutuja tuijottavia teini-ikäisiä ja nuoria aikuisia ja ehkäisemään liikenneonnettomuuksia.

Silminnäkijöiden mukaan puhelin vei bussin alle menehtyneen 15-vuotiaan nuoren huomion.

Sian Ellis, 15, kuoli jäätyään koulubussin alle. Silminnäkijöiden mukaan puhelin vei nuoren huomion, kertoo Metro.

Menehtyi jo onnettomuuspaikalla

Englantilainen Sian jäi kaksikerroksisen bussin alle vuonna 2019. Hän loukkaantui pahoin ja menehtyi jo onnettomuuspaikalla.

Bussissa olleiden oppilaiden mukaan Sian katsoi alas puhelimeensa; yhden todistajan mukaan hänellä oli korvillaan kuulokkeet. Myös turvakameroiden tallenteissa näkyi, että Sian tuijottaa puhelintaan huivi päänsä ympärillä.

Onnettomuutta "ei voinut välttää"

Tutkinnassa kävi ilmi, ettei bussin 62-vuotias kuljettaja ollut koskaan läpäissyt ajokoettaan ja hänellä oli vain väliaikainen ajolupa. Vakuutustakaan ei ollut. Bussi oli onnettomuushetkellä hyvin täynnä.

Kuljettaja sai sakot ja neljän vuoden ajokiellon. Mies ei saanut syytettä Sianin kuolemasta, koska tapausta tutkineen etsiväkonstaapelin mukaan onnettomuutta "ei voinut välttää": reaktioaikaa oli liian vähän.

Myös bussiyhtiön johtaja sai sakot ja ajolupaansa kahdeksan rangaistuspistettä, joita ajokorttiin voi lisätä Isossa-Britanniassa, kertoo BBC. 12 kerättyä rangaistuspistettä kolmen vuoden aikana johtaa ajokieltoon.

Sian. Jos julkaisu se näy, katso se täällä.

"Meidän täytyy nyt yrittää löytää tapa elää ilman Siania"

Onnettomuustutkinnan jälkeen Sianin perhe päätti varoittaa muita nuoria puhelinten ja liikenteen yhdistämisen vaaroista.

Perhe totesi tiedotteessaan, että vuoden oikeusprosessi on kääntänyt heidän elämänsä ylösalaisin vuoden ajaksi.

– Meidän täytyy nyt yrittää löytää tapa elää ilman Siania. Samalla, kun meidän täytyy hyväksyä tämä traaginen onnettomuus, meidän täytyy auttaa muita oppimaan siitä ja korostaa puhelinten käytön vaaroja ja sitä, miten ne vievät huomion, kun käyttäjä kävelee ja ylittää vilkkaita tieosuuksia, perhe totesi.

– Näemme tätä joka päivä ja toivomme, että jos mitään hyvää voi seurata tapahtuneesta, tuo hyvä olisi se, että muut lapset ja aikuiset oppivat, etteivät aseta itseään samanlaiseen vaaraan.

Lue myös:

    Uusimmat