Sisäministeri Rantasen valtiosihteeri hakee suojelupoliisin päälliköksi

Hakuaika suojelupoliisin päällikön tehtävään umpeutuu keskiviikkona.

Sisäministeri Mari Rantasen (ps.) valtiosihteeri Juha Martelius hakee suojelupoliisin päälliköksi, käy ilmi sisäministeriön STT:lle toimittamista tiedoista.

Martelius nimitettiin sisäministeri Rantasen valtiosihteeriksi viime kesäkuussa. Hän siirtyi tehtävään puolustusministeriön apulaisosastopäällikön tehtävästä. Hän on työskennellyt aiemmin suojelupoliisissa erikoistutkijana ja analyysitoimiston päällikkönä.

Martelius on toiminut aiemmin myös puolustusministeriössä tutkimusjohtajana ja eduskunnassa valiokuntaneuvoksena. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden tohtori.

Hakuaika suojelupoliisin päällikön tehtävään umpeutuu keskiviikkona. Tehtävään oli maanantaina puoleenpäivään mennessä hakenut kahdeksan henkilöä.

Valtioneuvosto nimittää

Suojelupoliisin päällikön paikka avautui haettavaksi kuluvan kuun alussa, kun sisäministeriö julkaisi hakuilmoituksen valtiolle.fi-verkkosivustolla.

Rekrytointiprosessista vastaa sisäministeriö, ja nimityksen tekee valtioneuvosto sisäministerin esittelystä.

Suojelupoliisin päällikön tehtävää aiemmin hoitanut Antti Pelttari siirtyi vuodenvaihteessa eduskunnan pääsihteeriksi. Hän oli toiminut suojelupoliisin johdossa vuodesta 2011.

Pelttarin siirryttyä eduskuntaan suojelupoliisin virkaatekevänä päällikkönä on apulaispäällikkö Teemu Turunen. Hän toimii suojelupoliisin päällikkönä, kunnes uusi päällikkö on nimitetty.

Lue myös:

    Uusimmat