Sipilä mukaili Jäätteenmäen kuuluisia sanoja – vertaa itse MTV Uutisten videolta!

0:20

Pääministeri Juha Sipilä kommentoi tänään MTV Uutisille lastensa omistuksista noussutta kohua sekä omaa esteellisyyttään. 

Häneltä kysyttiin, harmittavatko kohut häntä henkilökohtaisesti. 

– Ei ole, kyllä tiedän, että olen toiminut niin oikein kuin osaan. Sillä tavalla omatunto on näiden osalta puhdas, Sipilä vastasi kysymykseen

Lause on lähes sama millä pääministeri Anneli Jäätteenmäki aikoinaan erosi eduskunnasta. Häneltä kysyttiin tuolloin:

Tämän Irak-jupakan takia teidän rehellisyytenne on asetettu kyseenalaiseksi. Oletteko puhunut totta tämän jupakan aikana joka käänteessä? 

– Yritän puhua niin totta kuin osaan, Jäätteenmäki sanoi tuolloin MTV:n Kymmenen Uutisissa. 

Irak-gate aikansa suurin kohu

Anneli Jäätteenmäki erosi pääministerinpestistään vain 69 työpäivän jälkeen juhannuksena 2003. 

Tuolloin Jäätteenmäen aseena vaalikampanjassa olivat olleet ulkoministeriön salaiset muistiot, joiden perusteella hän arvosteli silloista pääministeriä Paavo Lipposta poliittisesta hätiköinnistä humanitaarisen avun lupaamisessa Irakin sodanjälkeisessä jälleenrakennuksessa.

Vaalien jälkeen Jäätteenmäki kieltäytyi paljastamasta tietojensa alkuperää. Vuotajaksi paljastui tasavallan presidentin neuvonantaja Martti Manninen.

Jäätteenmäki vakuutteli eduskunnan edessä kahdesti, ettei ollut pyytänyt aineistoa. Lentäviksi lauseiksi Jäätteenmäen puheenvuorosta jäivät "Pyytämättä ja yllätyksenä" sekä tuo tänään lähes toistettu "puhun niin totta kuin osaan". 24. kesäkuuta Jäätteenmäki ilmoitti erostaan, ja silloinen puolustusministeri Matti Vanhanen nousi hänen tilalleen.

Katso ylläolevalta videolta Sipilän ja Jäätteenmäen samankaltaiset vastaukset. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja