Mainos

Sipilä kommentoi kohua MTV Uutisille: Toimin niin oikein kuin osaan

1:41

Pääministeri Juha Sipilä harkitsi oululaisen Chempoliksen osallistumista vienninedistämismatkalle Intiaan viime vuonna. Sipilän aikuiset lapset omistavat osan yrityksestä.

Sipilä kertoo MTV Uutisille harkinneensa Chempoliksen osallistumista siinä vaiheessa, kun sai nähtäväkseen yritysdelegaation kokoonpanon. Sipilän lapset omistavat kolmea yritystä Fortel Invest -yrityksen kautta.

Sipilän lasten sijoitusyhtiöllä osuuksia ainakin kolmessa yhtiössä 

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo Twitterissä, että hänen lastensa omistuksessa oleva sijoitusyhtiö Fortel Invest omistaa energiayhtiö Gasekia, teknologiayhtiö Chempolista ja kuljetusyhtiö Ahola Transportia. Fortelin omistusosuus Gasekista on 1,19 prosenttia, Chempolista 5,25 prosenttia ja Ahola Transportista 0,89 prosenttia.

Lähde: STT

– Tulin harkinnassa siihen tulokseen, että tämä (lasten välillinen omistus) ei riitä syyksi pudottamaan yritystä delegaatiosta. Siinä tulee sitten tasavertaisen kohtelun ongelma toiselta puolelta, Sipilä kertoo. 

Sipilän mukaan hänen tehtävänsä Intiassa oli kertoa Suomen osaamisesta yleensä, ja yritykset huolehtivat omasta esittäytymisestään. Yritysten välisiin tapaamisiin Sipilä ei osallistunut.

Pääministerin mukaan hänen tulee jatkossakin aina arvioida esteellisyytensä, kun on kyse yrityksistä, joissa hänen lapsillaan on omistuksia.

– Minulla on tarkkaan tiedossa nämä kolme yritystä, ja kun näitä koskevia päätöksentekoja tulee eteen, teen aina sen arvion. 

Sipilän lähipiirin yritysyhteydet ovat jo toistamiseen julkisuudessa. Viimeksi esiin nousi Sipilän sukulaisten konepajayhtiön Katera Steelin yhteys kaivosyhtiö Terrafameen.

Harmittavatko nämä lastenne omistusta koskevat kohut teitä henkilökohtaisesti, onko olo, että pitäkää tunkkinne?

– Ei ole, kyllä tiedän, että olen toiminut niin oikein kuin osaan. Sillä tavalla omatunto on näiden osalta puhdas.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.