Sinappibroileri

  • 4 broilerin rintafileetä tai koipireisipalaa
  • marinadi:
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl voita tai juoksevaa margariinia
  • 1 sipuli
  • 1 rasia (170 g) herkkusieniä
  • 2-4 tl dijonsinappia
  • 2 tl herbes provances-yrttiseosta
  • 3-4 dl vettä (+kanaliemikuutio tai fondia)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 0,5 dl ruokakermaa
  • persiljaa
  • 1. Jos käytät koipireisipaloja, poista niistä ylimääräiset rasvat ja muut epämääräisyydet. Leikkaa palat kahteen osan. 2. Nosta broilerin filee- tai koipipalat muovipussiin ja purista päälle vähän sitruunamehua. Lisää myös vähän öljyä ja silputtu persilja. Anna marinoitua 0,5 -1 tuntia tai pidempään.
  • 3. Hienonna sipuli ja viipaloi herkkusienet. Voit käyttää myös n. 1 dl pakastettuja esikäsiteltyjä metsäsieniä, mutta ei liian vahvanmakuisia eli ei esim. rouskuja.
  • 4. Nosta broileripalat pussista ja ruskista ne kevyesti rasvassa paistokasarissa.
  • 5. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja sienet ja kuullota myös niitä hetki.
  • 6. Kaada joukkoon marinadi ja vähän vettä. Mausta dijonsinapilla ja yrteillä. Lisää kypsymisen loppuvaiheessa joukkoon tilkka ruokakermaa. Jos kastiketta on liikaa, anna ruuan kypsyä hetki ilman kantta. Tarkista sinapin maku ja suola. Kypsennä fileepaloja 10-15 min., koipia ja reisiä n. 30 min. Kokeile kypsyyttä, broilerista valuvan nesteen tulee olla kirkasta ei punertavaa. Tarjoa ruuan kanssa keitettyjä papuja ja halutessasi myös keitinperunoita tai riisiä. Jos onnistut saamaan hallista tai hyvin varustetusta ruokakaupasta kasvatettua kania, valmista ruoka siitä. Kani myydään yleensä luineen paloiteltuna. Kypsymisaika kanille on 30-40 min.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat