Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sinappibroileri

Sinappibroileri
SinappibroileriCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 14.11.2003 14:57
(Päivitetty 28.02.2005 14:32)
  • 4 broilerin rintafileetä tai koipireisipalaa
  • marinadi:
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl voita tai juoksevaa margariinia
  • 1 sipuli
  • 1 rasia (170 g) herkkusieniä
  • 2-4 tl dijonsinappia
  • 2 tl herbes provances-yrttiseosta
  • 3-4 dl vettä (+kanaliemikuutio tai fondia)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 0,5 dl ruokakermaa
  • persiljaa
  • 1. Jos käytät koipireisipaloja, poista niistä ylimääräiset rasvat ja muut epämääräisyydet. Leikkaa palat kahteen osan. 2. Nosta broilerin filee- tai koipipalat muovipussiin ja purista päälle vähän sitruunamehua. Lisää myös vähän öljyä ja silputtu persilja. Anna marinoitua 0,5 -1 tuntia tai pidempään.
  • 3. Hienonna sipuli ja viipaloi herkkusienet. Voit käyttää myös n. 1 dl pakastettuja esikäsiteltyjä metsäsieniä, mutta ei liian vahvanmakuisia eli ei esim. rouskuja.
  • 4. Nosta broileripalat pussista ja ruskista ne kevyesti rasvassa paistokasarissa.
  • 5. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja sienet ja kuullota myös niitä hetki.
  • 6. Kaada joukkoon marinadi ja vähän vettä. Mausta dijonsinapilla ja yrteillä. Lisää kypsymisen loppuvaiheessa joukkoon tilkka ruokakermaa. Jos kastiketta on liikaa, anna ruuan kypsyä hetki ilman kantta. Tarkista sinapin maku ja suola. Kypsennä fileepaloja 10-15 min., koipia ja reisiä n. 30 min. Kokeile kypsyyttä, broilerista valuvan nesteen tulee olla kirkasta ei punertavaa. Tarjoa ruuan kanssa keitettyjä papuja ja halutessasi myös keitinperunoita tai riisiä. Jos onnistut saamaan hallista tai hyvin varustetusta ruokakaupasta kasvatettua kania, valmista ruoka siitä. Kani myydään yleensä luineen paloiteltuna. Kypsymisaika kanille on 30-40 min.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Tutkimus selvitti ADHD-lääkityksen hyötyjäNämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikkiAlko kokeili K18-energiajuomien myyntiä – näin siinä käviNyt se on tutkittu: Tällainen on ihmisen ja hevosen välinen suhdeTutkimuksessa löytyi lääke joka kolmatta suomalaista piinaavaan vaivaan Suomen houkuttelevimmat työnantajat selvitettiin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:40
    Lääkkeet

    Tutkimus selvitti ADHD-lääkityksen hyötyjä

  • 14:14
    Koirat

    Nämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikki

  • 12:32
    Juomat

    Alko kokeili K18-energiajuomien myyntiä – näin siinä kävi

  • 11:04
    Hevoset

    Nyt se on tutkittu: Tällainen on ihmisen ja hevosen välinen suhde

  • 10:28
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimuksessa löytyi lääke joka kolmatta suomalaista piinaavaan vaivaan