Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sinappibroileri

Sinappibroileri
SinappibroileriCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 14.11.2003 14:57(Päivitetty 28.02.2005 14:32)
  • 4 broilerin rintafileetä tai koipireisipalaa
  • marinadi:
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl voita tai juoksevaa margariinia
  • 1 sipuli
  • 1 rasia (170 g) herkkusieniä
  • 2-4 tl dijonsinappia
  • 2 tl herbes provances-yrttiseosta
  • 3-4 dl vettä (+kanaliemikuutio tai fondia)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 0,5 dl ruokakermaa
  • persiljaa
  • 1. Jos käytät koipireisipaloja, poista niistä ylimääräiset rasvat ja muut epämääräisyydet. Leikkaa palat kahteen osan. 2. Nosta broilerin filee- tai koipipalat muovipussiin ja purista päälle vähän sitruunamehua. Lisää myös vähän öljyä ja silputtu persilja. Anna marinoitua 0,5 -1 tuntia tai pidempään.
  • 3. Hienonna sipuli ja viipaloi herkkusienet. Voit käyttää myös n. 1 dl pakastettuja esikäsiteltyjä metsäsieniä, mutta ei liian vahvanmakuisia eli ei esim. rouskuja.
  • 4. Nosta broileripalat pussista ja ruskista ne kevyesti rasvassa paistokasarissa.
  • 5. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja sienet ja kuullota myös niitä hetki.
  • 6. Kaada joukkoon marinadi ja vähän vettä. Mausta dijonsinapilla ja yrteillä. Lisää kypsymisen loppuvaiheessa joukkoon tilkka ruokakermaa. Jos kastiketta on liikaa, anna ruuan kypsyä hetki ilman kantta. Tarkista sinapin maku ja suola. Kypsennä fileepaloja 10-15 min., koipia ja reisiä n. 30 min. Kokeile kypsyyttä, broilerista valuvan nesteen tulee olla kirkasta ei punertavaa. Tarjoa ruuan kanssa keitettyjä papuja ja halutessasi myös keitinperunoita tai riisiä. Jos onnistut saamaan hallista tai hyvin varustetusta ruokakaupasta kasvatettua kania, valmista ruoka siitä. Kani myydään yleensä luineen paloiteltuna. Kypsymisaika kanille on 30-40 min.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Matkailija sairastui lomalla ja jätti reissun kesken – näin suhtautui vakuutusyhtiöLuulitko näitä joulun herkuiksi? Totuus paljastuu kaupan hyllylläYllättävä tulos: Kuluttajaliitto selvitti, keitä ovat "temuttajat"Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?Tukehtumisriski! Nappaa nämä lelut heti pois käytöstäHelena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastui
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:58
    Vakuutukset

    Matkailija sairastui lomalla ja jätti reissun kesken – näin suhtautui vakuutusyhtiö

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Luulitko näitä joulun herkuiksi? Totuus paljastuu kaupan hyllyllä

  • Eilen14:06
    Verkkokauppa

    Yllättävä tulos: Kuluttajaliitto selvitti, keitä ovat "temuttajat"

  • Eilen11:32
    Jouluruoka

    Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?

  • Eilen10:01
    Takaisinvedot

    Tukehtumisriski! Nappaa nämä lelut heti pois käytöstä