Simpsonit-luoja vastaasi rasismikohuun: "Ihmiset tykkäävät teeskennellä loukkaantunutta"

Suomalaissukuinen Simpsonit-tuottaja: Osaan suomeksi vain kirosanoja 1:44

Simpsonit luonut Matt Groening kommentoi sarjan herättämää kohua.

Yllä olevalla videolla haastattelussa Simpsonit-sarjan suomalaissukuinen tuottaja.

Koomikko Hari Kondabolu teki dokumentin, jossa hän pureutuu Simpsonit-sarjan Apu-hahmoon ja siihen, kuinka se on loukkaava eteläaasialaisia kohtaan. Dokumentti on herättänyt kiivasta keskustelua niin hahmon puolesta, kuin vastaan.

Kandabolun mukaan Apu oli pitkään ainut kuvaus eteläaasialaisista yhdysvaltalaisessa valtamediassa, lisäksi hahmon ääninäyttelijä on valkoinen. Kandabolun dokumentista käy ilmi, että intialaisia maahanmuuttajia on kiusattu hahmon vuoksi.

Simpsonit 80-luvun lopulla luonut Matt Groening kommentoi aihetta USA Todayn haastattelussa. Suosikkisarjan luoja sanoo, että ei ole juuri vaivannut päätään kohulla.

– Olen ylpeä siitä, mitä teemme sarjan kanssa. Olen sitä mieltä, että nykyisessä kulttuurissamme ihmiset tykkäävät teeskennellä loukkaantunutta, Groening sanoi.

Simpsonit vastasi kohuun ensimmäisen kerran viime kuussa. No Good Read Goes Unpunished nimisen jakson lopussa Lisan hahmo sanoo, että jokin, joka oli ennen hyväksyttyä koetaan nykyään loukkaavana, samalla Apun kuva komeilee viereisellä pöydällä. Jakson jälkeen käsikirjoittaja Al Jean jakoi Twitter-tilillään twiittejä, joissa Apun kritisointi nähtiin turhana poliittisena korrektiutena.

– Matt Groening vastasi vihdoin ja kuulosti samalta kuin kuka tahansa internet-trolli, joka ei nähnyt dokumenttia. Kukaan ei ollut loukkaantunut hahmosta. Se oli joskus halveeraava ja turhauttava meille, joilla ei ollut muuta edustusta, Kandabolu vastasi Groeningin kommenttiin Twitterissä.

Apun ääninäyttelijä Hank Azarialla on ollut sarjan käsikirjoittajista poikkeava lähestymistapa kohuun. Hän kertoi The Late Night with Stephen Colbert -keskusteluohjelmassa, että haluaa olla mukana muuttamassa hahmoa parempaan suuntaan, tai mahdollisesti voisi jopa astua sivuun hahmon esittämisestä.

– Ajatus siitä, että ihmisiä on kiusattu Apu-hahmon vuoksi saa minut surulliseksi. Se ei ollut tarkoitukseni, halusin levittää naurua ja iloa, Azaria sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat