Mainos

Simpsonit kohun keskellä! Vastausta rasismikohuun kritisoitiin ontoksi

Simpsonit on joutunut rasismikohun keskelle.

Suosikkisarja Simpsonit joutui hiljattain rasismikeskustelun kohteeksi, kun Hari Kondabolu teki dokumentin aiheesta nimellä The Problem with Apu. Kondabolu nostaa esiin, että Apun ääninäyttelijä on valkoinen ja kyseinen stereotyyppinen hahmo on monelle katsojalle ainoa kuva eteläaasialaisista.

– Simpsonit stereotypioi kaikkia rotuja. Ongelmana on, että meillä (eteläaasialaisilla) ei ollut mitään muuta representaatiota, näyttelijä Utkars Ambudkar sanoo dokumentissa.

Sunnuntaina sarja kommentoi aihetta lyhkäisesti No Good Read Goes Unpunished -jakson lopussa.

– Jokin, joka alkoi vuosia sitten harmittomana on nykyään poliittisesti epäkorrektia. Mitä asialle voi tehdä? Lisan hahmo sanoo katsoen kameraan. Samalla ruudussa näkyy Apun valokuva.

Jaksossa tarjottu vastaus dokumentille herätti närää sarjaa kritisoinneissa. Vastauksen katsottiin ampuvan alkuperäisen kritiikin pointin ohi. Moni aihetta kommentoineista piti vastausta onttona. Lisan hahmo on tunnettu olevan pienemmän puolella sarjassa, kyseisen hahmon käyttäminen rasismikohun laihaan kommentointiin herätti myös ihmetystä.

– Simpsonien hampaaton vastaus rasistiseen Apu-hahmoon liittyen.

– Wow. Poliittisesti epäkorrekti? Ettekö muuta saaneet irti dokumentistani ja keskustelusta, jota se herätti. Rakastin tätä sarjaa, tämä on surullista, Kondabolu sanoi Twitterissä.

Lähde: Newsweek​​​​​​​

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja