Mainos

Silminnäkijä todisti Lahden "erittäin rotevien" tappajakoirien riehumista – "Pieni musta koira makasi elottomana – omistaja itki hysteerisesti"

Lahdessa aamuisessa Kirkkopuistossa jouduttiin todistamaan surullista tapahtumasarjaa, kun kaksi suurikokoista koiraa surmasi pienemmän koiran aamulenkillä noin puoli kahdeksalta.

Viime kuussa kerroimme Dii-koirasta, joka loukkaantui pahoin vapana olleen koiran hyökättyä arvaamatta sen kimppuun. Lue juttu ja katso video! 

0:19

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että koirat olivat kytkettyinä, mikä ei kuitenkaan riittänyt tilanteen pysäyttämiseen.

– Isojen koirien ulkoiluttaja ei pystynyt pidättelemään koiriaan, vaan ne ryntäsivät estelyistä huolimatta pienen koiran kimppuun, poliisi kertoi tiedotteessa.

Lahtelainen mies, joka ei halua nimeään julkisuuteen, kertoo MTV Uutisille kulkeneensa puiston läpi noin minuutti tilanteen jälkeen.

Hän kertoo nähneensä joidenkin kymmenien metrien päässä ilmeisesti koiran omistajan itkevän hysteerisesti samalla, kun paikalla olleet koirat haukkuvat hurjasti.

Kuollut koira möykkynä maassa

Vastaan tullut nainen kertoi miehelle, että kaksi paikalla ollutta koiraa tappoi pienemmän koiran.

Mies näki koiran, jota epäilee villakoiraksi, kuolleena möykkynä maassa.

– Pieni musta koira makasi elottomana, hän kuvailee.

Poliisi vahvistaa tiedotteessa koiran kuolleen tapahtumapaikalle.

”Isoja mötiköitä”

MTV Uutisten silminnäkijä näki myös koirat, joiden kerrottiin surmanneen pienemmän koiran. Hän ei tunne koirarotuja, mutta epäilee, että saattoivat olla mastiffeja tai vastaavia suuria koiria. Hän kuvailee niitä kuitenkin ”superroteviksi”.

Poliisin mukaan koirien rodusta ei ole varmuutta, mutta ne olivat isokokoisia ja lihaksikkaita, mahdollisesti kuvailtiin bullterrierityyppisiä.

– Ne ovat isoja mötiköitä, ei omistaja voinut mitään. Koira haukkui hirveästi, eikä se saanut niitä pysymään paikallaan, silminnäkijä kertoo tapahtumista puistossa.

Koiria piti hihnassa keski-ikäiseksi kuvailtu mies, joka ei saanut MTV Uutisten silminnäkijän mukaan pidettyä koiria hallinnassa. Hän pohtii, olivatko koira miehellä hoidossa, kun ne käyttäytyivät niin hallitsemattomasti, muun muassa syöksyen toisia koiria kohti.

Toisten tietojen mukaan isoja koiria ulkoilutti nainen. MTV Uutisten silminnäkijä pitää mahdollisena, että mies oli ottanut koirat pideltäväksi vasta välikohtauksen jälkeen hänen saavuttuaan paikalle.

Poliisi kertoo, että koiria ei ulkoiluttanut niiden omistaja, vaan omistajan perheenjäsen.

Ennenkuulumaton tapaus

MTV Uutisten silminnäkijä on itsekin entinen koiranomistaja, ja kertoo voivansa eläytyä koiransa menettäneen henkilön tunteisiin.

– Ikävä tapahtuma. Tietää itsekin, millainen tuollainen tilanne voi olla, hän toteaa.

– Yhtäkkiä lähtee henki, kun menet sen kanssa ulos, hän pohtii.

Vastaavaa välikohtausta hänelle ei kuitenkaan ole tullut vastaan, vaikka on asunut samassa paikassa vuosien ajan.

Hämeen poliisista kerrotaan, että tapauksessa epäillään eläimen vartiomatta jättämistä, vaikka hän oli poliisin tietojen mukaan yrittänyt estää tapahtuman. Kumpikin osapuoli on poliisin mukaan hyvin järkyttynyt tapahtuneesta.

Tapausta todisti myös Lahti Cityn toiminnanjohtaja Pipsa Wirtanen, joka kommentoi tapahtunutta Facebookissa.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja