Kaksi suurta koiraa raateli pikkukoiran kuoliaaksi Lahdessa – ulkoiluttaja ei saanut pidettyä lemmikkejä hallinnassa: "Osalliset ovat järkyttyneitä tapahtuneesta"

Poliisi tutkii Lahdessa aamulla tapahtunutta välikohtausta, jossa kaksi isokokoista koiraa raateli pienemmän koiran kuoliaaksi Kirkkopuistossa aamulla puoli kahdeksan aikoihin.

Viime kuussa kerroimme Dii-koirasta, joka loukkaantui pahoin vapana olleen koiran hyökättyä arvaamatta sen kimppuun. Lue juttu ja katso video! 

Dii-koira joutui rajun hyökkäyksen kohteeksi – vapaana olleet koirat raatelivat verille 0:19

Koirat olivat kytkettyinä, mutta koiria ulkoiluttanut henkilö ei pystynyt estämään tapahtunutta.

– Isojen koirien ulkoiluttaja ei pystynyt pidättelemään koiriaan, vaan ne ryntäsivät estelyistä huolimatta pienen koiran kimppuun, poliisi kertoo tiedotteessa.

Pieni koira kuoli puremien vuoksi tapahtumapaikalle, ja poliisi tutkii tapausta toistaiseksi eläimen vartioimatta jättämisenä.

Ovatko koirat vaarallisia myös ihmisille?

Rikoskomisario Ari Pullinen Hämeen poliisista kertoo, että tässä vaiheessa koirien rodusta ei ole varmuutta, mutta kyseessä olivat kohtuullisen isokokoiset ja lihaksikkaat koirat.

Poliisi selvittää asiassa muun muassa sitä, pidetäänkö koiria vaarallisina ihmiselle. Rikosnimike koskee nimittäin vain ihmiselle vaarallisten eläinten vartioimatta jättämistä.

– Lähdetään siitä, ihminen ei ole voinut mennä väliin pelastamaan omaa koiraansa, koska se on vaarallista, Pullinen kertoo.

Kumpikin järkyttyneitä

Tässä vaiheessa ei tiedetä, syntyikö ihmisille tilanteessa vammoja. Pullisen mukaan myös isoja koiria ulkoiluttanut henkilö yritti estää tapahtuman.

Hän kuvailee asiaan osallisia ihmisiä järkyttyneiksi tapahtuneesta.

– Valitettava tapaus kaiken kaikkiaan, Pullinen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat