Sijaisnäyttelijä joutui Resident Evil -elokuvan kuvauksissa järkyttävään onnettomuuteen – haastoi tuottajat oikeuteen

Resident Evil: The Final Chapter -elokuvassa käynyt onnettomuus on johtanut nyt haasteeseen.

Vuonna 2016 ilmestyneessä Resident Evil: The Final Chapter -elokuvassa Milla Jovovichin sijaisnäyttelijänä toiminut Olivia Jackson on haastanut elokuvan tuottajat oikeuteen. Jackson teki elokuvan kuvauksissa Jovovichin sijasta Alice-hahmon stuntit, joista yksi päättyi järkyttävään onnettomuuteen.

Jackson kertoo haasteessaan, että oli onnettomuuden aikoihin joutunut suorittamaan stuntin, jossa hän ajoi moottoripyörällä kovaa vauhtia huonossa säässä kameraa päin.

Kohtauksessa nosturin oli määrä nostaa hänet ennen kameraan osumista. Nosturi ei kuitenkaan toiminut, ja Jackson törmäsi kameraan. Onnettomuus johti lopulta Jacksonin vasemman käden amputoimiseen.

Jacksonin mukaan tuottajat olivat antaneet hänen ymmärtää, että hänen vakuutuksensa kattaisi kuvaamisen aikana tapahtuvat onnettomuudet ja niistä johtuvat taloudelliset tappiot, mikäli hän joutuisi onnettomuuteen. Korvauksia hän sai kuitenkin vain vajaan 30 000 euron edestä.

Jackson ei itsensä mukaan enää kykene työskentelemään alalla. Hänen mukaansa elokuva on tuottanut yli 270 miljoonaa euroa, mutta yritys pihistelee turvallisuudessa. Haasteessa Jackson huomauttaa Ricardo Corneliuksen kuolleen kuvauksessa ja 16 sivuroolin esittäjän loukkaantuneen.

Jackson haastaa oikeuteen Tannhauser Gaten ja Bolt Picturesin sekä elokuvan ohjaajat Jeremy Boltin ja Paul Andersonin sopimusrikkeestä sekä harhaanjohtamisesta. Jacksonin tavoittelee määrittelemättömiä rahallisia korvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat