Mainos

Siivoojan raiskauksen uhri kamppailee yhä kuolemanpelon kanssa

Työpaikkansa pukuhuoneessa viime vuoden lokakuussa raiskauksen uhriksi joutunut nainen kamppailee päivittäin raiskauksen aiheuttaman trauman kanssa.

- Siitä on kulunut nyt noin kolme kuukautta. Arki on mennyt sen jälkeen sumussa, sellaisessa ylijännittyneessä tilassa. Keskittymiskyky on välillä nollissa. On voimaton olo, kun koko ajan päässä raksuttaa se tapahtuma. Se vie hirveästi henkisiä voimavaroja. Joka päivä mä sitä ajattelen, uhri kertoo.

Naisen kanssa samassa työpaikassa siivoojana työskennellyt mies raiskasi naisen pukuhuoneessa, kun uhri oli lähdössä työpaikalta kotiinsa. Raiskausta käsitellään ensi viikon tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Nainen haluaa vähentää uhrien häpeää

Uhri halusi itse kertoa tarinansa MTV3:n uutisille, koska hän halusi pienentää raiskauksiin liittyvää peittelyä ja puhumattomuutta sekä uhrin kokemaa häpeää tapahtuneesta.

- Monet eivät mene heti tekemään ilmoitusta raiskauksesta, koska häpeävät tapahtunutta niin paljon. Tämä on itselleni niin vaikea asia, että ajattelen, että miten nuoremmat naiset selviävät asiasta. Monet myös syyllistävät itseään tapahtuneesta.

Työelämään melko pian raiskauksen jälkeen palannut nainen uskoo, ettei raiskausta olisi voinut estää millään tavalla.

- Kun joku päättää tehdä niin, niin sitten se tekee.

Pahin on vielä edessä

Mies siivosi liikkeessä kassatoimistoa. Nainen oli törmännyt mieheen muutamia kertoja työpaikalla, muttei ollut koskaan esimerkiksi puhunut hänen kanssaan. Naisen työnantaja on lisännyt vartiointia pukuhuoneissa tapahtuman jälkeen.

Nainen on yrittänyt elää raiskauksen jälkeen niin normaalia elämää, kuin mahdollista.

- Olen uskaltanut liikkua ulkona melko normaalisti. Toistaiseksi ei ole tullut pelkotiloja kotonakaan.

Uhri kuitenkin uskoo, ettei ole vielä kokenut trauman pahinta vaihetta.

- Luulen, että pahin ei ole vielä ohi, koska minulla oli siinä tilanteessa niin suuri kuolemanpelko. Ajattelin, että olin mukana jossakin elokuvassa, se ei tuntunut todelliselta. Aika sumussa on elämä sen jälkeen mennyt.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.