Siivoojan kuvottava video paljastaa sängyn näkymättömän lian – tämän nähtyäsi riennät imuroimaan patjaasi

Ammattisiivooja osoittaa videolla, minkä takia sängyn patja pitäisi aina lakanoiden vaihdon yhteydessä myös imuroida.

Sellainen lika, jota ei varsinaisesti näe, on melko helppo sivuuttaa. Toisaalta kun joku osoittaa, kuinka likainen sängyn patjasi saattaa olla, asialta onkin hankalampi sulkea silmänsä.

Australialainen Kacie Stephens, joka johtaa The Big Clean Co -siivousyritystä, julkaisi TikTokiin videon siitä, kuinka paljon likaa, pölyä ja kuolleita ihosoluja näennäisesti puhtaan patjan pinnasta löytyy.

Osoittaakseen kuinka paljon likaa tosiaan on, hän asetti imurin suulakkeen päälle palan mustaa kangasta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Liki 600 000 kertaa katsotulla videolla Stephens käsittelee vain pienen kulman kaksi vuotta käytössä olleesta patjasta imurilla ja näyttää sitten suodattimena toiminutta kangasta kameralle. Imurin suulakkeen kärkeen on kertynyt käsittämätön ja kieltämättä hieman kuvottava määrä likaa.

Kuinka usein patja pitäisi imuroida?

News.com.aun haastatteleman Stephensin mukaan patja kannattaisi imuroida useammin kuin ihmisillä todennäköisesti tulisi mieleenkään.

– Patjat pitäisi imuroida joka kerta, kun lakanat vaihdetaan – ja lakanat pitäisi vaihtaa kerran viikossa, Stephens toteaa.

Stephensin mukaan patja, jota ei puhdisteta säännöllisesti kerää itseensä allergeenejä, kuten pölyä ja ihosoluja sekä tahroja kehon nesteistä ja hiestä.

– Jos uskalluksesi riittää, paina kasvot lähelle patjaa ja huomaat siitä lähtevän ummehtuneen hajun, Stephens kertoo.

Paras tekniikka patjan puhdistukseen on yksinkertaisesti imuroida sen pinta.

Jos patjassa on näkyviä tahroja, Stephens suosittelee puhdistamaan ne kohdistetusti veden ja liinan avulla.

Stephens jättäisi patjan höyrypuhdistuksen kuitenkin suosiolla asiantuntijoille. 

– Useimmat ihmiset eivät edes ajattele patjan höyrypuhdistamista, mutta ammattimatto- ja verhoilupuhdistajat tekevät sen helposti, ja se on loistava tapa pitää pölypunkit ja bakteerit loitolla, Stephens toteaa.

Kuluttajille myytävät höyrypuhdistimet saattavat Stephensin mukaan jättää patjan helposti liian märäksi, mikä luo täydellisen ympäristön sieni- ja homeitiöiden kasvamiselle.

Lue myös:

    Uusimmat