Mainos

Sihvonen: Mestari Kärpät on luomassa nahkaansa – ”Ei pelaa enää Kärpät-Kanada-lätkäänsä”

8:00

MTV Sportin jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen on tehnyt havaintoja ja huomiota hallitsevan mestarin Oulun Kärppien muuttuneesta pelitavasta.

Ylälaidan videolla Tulosruudun raportti TPS-Kärpät-ottelusta.

Tänään Kärpät kohtaa Jukurit Mikkelissä. On mielenkiintoista nähdä, miten hallitseva Suomen mestari esiintyy kaukalossa.

Kärppien edellinen ottelu Turussa TPS:ään vastaan antoi voimakkaita merkkejä siitä, että Kärpät olisi luopumassa viime kauden tavaramerkistään Kärpät-Kanada-lätkästä, jolla joukkue suorastaan dominoi runkosarjaa.

Kärpät-Kanada-lätkä ei toiminut viime keväänä enää pudotuspeleissä Ässiä, HIFK:ta ja Tapparaa vastaan. Oululaiset marssivat aina mestaruuteen asti pelaten lopulta melkoisen perinteistä Meidän peliä.

Päävalmentaja Mikko Manner on selittänyt viime kevään tapahtumia sillä, että oli löydettävä konsteja voittaa tässä ja nyt, ja siinä kohtaa sopi voittamisen nimissä tinkiä omasta peli-identiteetistä. Nyt näyttää siltä, että Manner on puhunut vain osin totta. Peli näyttää ja kaikki viittaa siihen, että jo keväällä – mutta ennen muuta nyt – on tehty syvempi analyysi pelitapa-asiassa.

Jos oululaiset jatkavat kauttaan kuten TPS:ää vastaan, voi sanoa, että Kärpät ei pelaa enää Kärpät-Kanada-lätkäänsä.

Mikä sitten on muuttunut tai muuttumassa?

Kärpät ei enää särje keskialueen hyökkäyspelissä viisikkonsa kenttätasapainoa pelaamalla vastustajan siniviivan tuntumaan ylibuukkauksia. Eikä viisikon rakenne jakaudu enää kiekottelevaan alakolmioon ja kahteen peliä repivään karkuriin.

Jos ja kun nuo kaksi ulottuvuutta ovat poissa, ei voida enää puhua Kärpät-Kanada-lätkästä. TPS:ää vastaan Kärpät pelasi trapista ja viivelähdöistä riisuttua Meidän peliä. Oikeastaan oululaisten pelaaminen oli tismalleen sitä samaa, millä monet joukkueet pyrkivät tasan vuosi sitten ”nopeuttamaan” pelaamistaan.

Sen verran sentään Kärpät on omaleimainen ja suunnannäyttäjä tälläkin hetkellä Liigassa, että sen hyökkäysalueen hyökkäyspelissä näyttäisi olevan hyvä ja vauhdikas juoni. Ytimessä ovat kahdessa eri tasossa liikkuvat maalineduspelaajat ja pyrkimys viljellä paikanvaihtopelaamisessa peliä tekevä ja murtava kolmiopelisyöttö hyökkäysalueen keskustaan.

Ylisummaan sanon, että Kärpillä ei juuri nyt tunnu olevan viime kauden malliin pelitapaetua suhteessa vastustajiinsa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja