Sihvonen: HPK teki onnistuneen ryöstöretken Turkuun – TPS:n liki katastrofaalinen pelillinen tila hämmästyttää

30:00
Videolla Tulosruudun raportti puolivälierien avauskierrokselta.

MTV Urheilun Petteri Sihvonen analysoi TPS:n ja HPK:n Liigan puolivälieräsarjan avausottelun antia. HPK onnistui ryöstöretkessään liki täydellisesti. Pallokerho löi Palloseuran maalein 3–2.

Odotin pelistä enemmän, paljon enemmän. Vierasjoukkue HPK pelasi tasollaan, mutta kotijoukkue TPS lähes pilasi koko ottelun kummallisella toikkaroinnillaan, mitä tulee joukkueen pelitapaan, pelisuunnitelmaan ja niiden toteutukseen.

Jos HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen esikuntineen saattoi villeimmissä toiveissaan uneksua jotain, miten TPS pelaisi hämeenlinnalaisia vastaan – se kaikki toteutui, ja ylikin.

Aivan kuin TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen olisi kuullut Pennasen toiveen ja vastannut siihen. Pitää sanoa, että olen hämmentynyt!

HPK:n peli on parhaimmillaan silloin, jos vastustaja ei pysähdy ollenkaan omalta alueelta ja keskialueelta hyökätessään. Silloin hämeenlinnalaista puolustuspelinopeus murentaa pala palalta vastustajan hyökkäysaikeet.

Vuolaasti virtaava peli on mannaa HPK:lle, joka kykenee itse kuitenkin ottamaan vilkkaankin pelin virrasta itselleen ne hetket, jolloin on tarvis rauhoittaa omaa hyökkäyspeliä. Ja mikä ovelinta, pelin vuolas virta johtaa siihen Pallokerhon tavoitteeseen, jossa tähteelle jää mittelö joukkueiden välisestä paremmuudesta hyökkäysalueen hyökkäyspelien paremmuudesta. Siinä Kerho on koko Liigan etevin joukkue.

Pelin vuolas virta kera puoliksi organisoimattomien hyökkäysten ja puoliksi organisoimattomien puolustusten johtaa siihen, ettei suorahyökkäyspelaamiselle jää sijaa eikä sanottavammin merkitystä ottelussa.

TPS:n pelillinen ilme ja tila on tällä hetkellä liki katastrofaalinen. Jotenkin TPS:n runkosarjan lopussa hukkuneet pelitapa ja itseluottamus näkyivät puolivälieräsarjan ensimmäisessä matsissa HPK:ta vastaan. Turkulaisten pelaamisessa ei ollut juonta muuta kuin aivan hetkittäin.

Tämä on tehtävä selväksi perättäisin sanoin: siinä missä Antti Pennanen onnistui valmistamaan joukkueensa otteluun, Kalle Kaskinen epäonnistui pahoin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja