Seposta ei ole tehty yhtään havaintoa yli viiteen vuoteen – mitä vihanneskauppiaalle tapahtui?

51-vuotias Seppo Tapio Tirkkonen katosi jäljettömiin Sipoossa sijaitsevasta kodistaan 7. joulukuuta 2011.

Poliisin mukaan Tirkkonen oli elämänsä aikana paljon tekemisissä eri ihmisten kanssa. Yhtäkkiä hän katoaa, eikä hänestä kuulu mitään. Viimeinen näköhavainto Tirkkosesta on katoamisillalta, kun hän on oman asuntonsa keittiössä.

Mitä pidetylle vihanneskauppiaalle tämän jälkeen tapahtui?

Vaikka juttua on tutkittu pitkään, ja siinä on ollut henkilöitä vangittunakin, on se edelleen ratkaisematta. Poliisi uskoo Tirkkosen joutuneen henkirikoksen uhriksi.

– Tapahtumien perusteella todennäköisin vaihtoehto on, että hän joutui henkirikoksen uhriksi, sanoo jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Ihaksinen keskusrikospoliisista.

Kännykkä paikantuu huoltoasemalle

Tirkkosen puhelin paikantuu viimeisen kerran lähelle Pernajassa sijaitsevaa Kuninkaantien ABC-huoltoasemaa. Samana päivänä kännykkä myös sammuu.

– Sellainen epäily on, että häntä olisi tummalla Mercedes-Benzillä kuljetettu Kotkan suuntaan, mutta sitä ei ole pystytty varmentamaan.

Tirkkosen katoamiseen liittyvät myös virolaispariskunta ja hämärä talokauppa. Samana päivänä kun Tirkkonen katosi, hän myi noin kolmen hehtaarin tonttinsa ja tontilla sijaitsevan omakotitalonsa. Talokaupoista tehtiin myös kauppakirja. Kauppa on sittemmin todettu pätemättömäksi, ja talo on mennyt perikunnalle.

Hämärät talokaupat

Poliisi pidätti kauppoihin ja Tirkkosen katoamiseen liittyen virolaisen miehen ja naisen tammikuussa 2012. Käräjäoikeus vangitsi molemmat ensin epäiltynä törkeästä kiskonnasta. Tirkkosen katoamisen jälkeen he olivat esittäneet asiakirjoja, joiden mukaan Tirkkonen olisi myynyt heille talonsa katoamispäivänä pilkkahintaan.

Sittemmin päärikosnimike vaihtui murhaksi. Oikeus kuitenkin vapautti miehen ja naisen myöhemmin tutkintavankeudesta. Tällä hetkellä poliisilla ei ole epäiltyjä.

– Ongelmana tässä katoamisessa on, että se on tapahtunut talviaikaan, on ollut pimeää ja asunto, missä Tirkkonen asuu, sijaitsee hieman syrjässä eli meillä ei ole oikein silminnäkijähavaintoja, Ihaksinen sanoo.

Tirkkosen tutkinta paljasti vauvasurmat

Vaikka Tirkkosta ei ole toistaiseksi löydetty, paljasti tapaus toisen vakavan rikoksen. Keskusrikospoliisi teki lokakuussa 2012 kotietsinnän virolaisparin Tirkkoselta Nurmijärven Klaukkalasta ostamaan taloon, ja tuossa yhteydessä löytyi kahden vastasyntyneen vauvan ruumiit.

Toinen vauva löytyi yksityisasunnosta, toinen joutomaalta muutaman kilometrin päästä Klaukkalan keskustasta. Kaksoset, tyttö ja poika, olivat kuolleet kesäkuun loppupuolella.

Käräjäoikeus tuomitsi virolaisnaisen kahdesta murhasta ja kahdesta hautarauhan rikkomisesta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Itä-Suomen hovioikeus lievensi rangaistuksen neljäksi vuodeksi vankeutta. Syyte hautarauhan rikkomisesta hylättiin.

Tällä hetkellä Seppo Tirkkosen katoamistapauksen suhteen ei tehdä aktiivista tutkintaa, mutta poliisi kaipaa yhä havaintoja tapaukseen liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja