Senni Salmisen paha vastoinkäyminen laittoikin "tulta perseen alle" – löytänyt taas ilon hyppäämiseen

Senni Salminen oli yhtä hymyä perjantaina Lahden Motonet-kilpailun jälkeen, kun kolmiloikan voitto irtosi tuloksella 13,99. Se on haasteiden kanssa viime vuosina painineen Salmisen paras tulos lähes vuoteen.

Viime kesänä Salminen hyppäsi parhaimmillaan 14,03, ja nyt päästiin lähes samaan jo kauden avauskilpailussa, vaikka Lahdessa Salminen ei hypännyt vielä täydellä vauhdilla.

–  12 askeleen vauhdilla, eli neljä askelta täyteen vauhtiin. Tosiaan kun oli vamma hallikaudella, ei ole päässyt vielä niin paljon hyppäämään, ettei ole vielä järkeä täydellä vauhdillla hypätä, Salminen selittää.

Lahdessa Salminen toimitti juuri valmentaja Matti Monosen ohjeiden mukaan.

– Matti sanoi, että kun lyhyellä vauhdilla päästään 14:ään, on se ihan hyvä.

Salminen loukkasi SM-halleissa jalkapohjansa, joka vaati huilaamista. Täysillä, tai ainakin lähes täysillä, hän pääsi treenaamaan vasta huhtikuussa.

Maaliskuussa etelän leirillä oli vielä puolikuntoista tekemistä, mutta kuukauden päivät vähän vähemmän joutunut varomaan, Salminen toteaa.

Salminen kertoi viime vuonna avoimesti henkisistä ongelmistaan, jotka ovat varjostaneet hänen urheilu-uraansa. Nyt vointi vaikuttaa olevan selkeästi parempi.

– Voin hyvin. Oli kivaa. Vaikka olisi voinut ajatella, että vamma on yksi isku lisää, niin tuntui että se vaan laittoi tulta perseen alle, Salminen sanoo hymyillen.

Imatran Urheilijoiden hyppääjän ennätys 14,63 on vain sentin huonompi kuin Kristiina Mäkelän Suomen ennätys 14,64. Se ei vielä kauden avauskisassa ollut kovin lähellä, mutta ominaisuuksien puolesta voi hyvinkin olla myöhemmin tällä kaudella, sillä Salmisen hyppääminen näytti Lahdessa taas samankaltaiselta kuin pari vuotta sitten. Juoksu oli irtonaista ja hypyt ilmavia.

Fyysisesti olen elämän kunnossa, ja koko ajan menee eteenpäin. Kaikki ennätykset pistetty tiskiin melkein kaikilla osa-alueilla, Salminen kertoo.

Kun häneltä tiedustellaan, näkyykö se vielä tulostaululla, on vastaus selkeä.

Kyllä kun saadaan vähän vauhtia, niin eiköhän, Salminen virnistää.

Seuraava kisa on jo Rooman EM-kisoissa. Silloin olisi tarkoitus täräyttää menemään urut auki.

Yksi treeni täydellä vauhdilla ja Roomaan sitten, Salminen suunnitelee.

Lue myös:

    Uusimmat