Seksuaalista kemiaa ei hankita sängyssä – kokeilkaa sen sijaan näitä vinkkejä

Seksuaalinen kemia hankitaan makuuhuoneen ulkopuolella. Testaa vinkit kumppanisi kanssa!

Kun seksielämä kokee kolhuja, moni pariskunta keskittyy vain siihen, mitä sängyssä tapahtuu. Ongelma on kuitenkin siinä, että sänkyyn päästessä on jo liian myöhäistä.

Rakastava ja onnellinen seksielämä vaatii nimittäin töitä, ja ennen seksiä pariskunnan pitäisi harjoittaa jonkinlaista "henkistä esileikkiä", muistuttaa kliininen psykologi Jennifer Guttman  Mindbodygreen-sivustolla.

Jos tällaista henkistä esileikkiä ei tapahdu, suhteeseen voi ilmaantua katkeruutta läheisyyden puutteen vuoksi. Jos tuntuu, että omassa parisuhteessasi ei juuri ole läheisyyttä ja lämpöä, testaa nämä makuuhuoneen ulkopuoliset vinkit, joiden avulla saat lämmön takaisin myös makkarin puolelle.

1. Esileikki ei ala makuuhuoneesta

Luo tunnelmaa ja lämmittele kumppaniasi päivän aikana. Esileikki alkaa yhteydestä, Guttman muistuttaa. Voitte luoda välistänne yhteyttä illallisella tai yhteisen harrastuksen parissa, mutta voit myös aloittaa lähettämällä leikkimielisiä tekstiviestejä päivän mittaan.

Kun läheisyydessä on kyse ennemminkin juuri teidän kahden välisestä yhteydestä, eikä vain fyysisestä teosta, osoitat kumppanillesi, että haluat seksiä juuri hänen kanssaan. Monen muun parisuhdeasiantuntijan tavoin, myös Guttman muistuttaa, että "seksi lisää seksiä". Kun yhteys saavutetaan ja se johtaa seksiin, on luvassa entistä enemmänkin seksiä.

2. Etsikää yhteyttä myös julkaisella paikalla

Edellisestä intiimistä kohtaamisesta kannattaa muistuttaa kumppania seuraavana päivänä tai seuraavalla viikolla. Kuuman tilanteen muistelu yhdessä on oiva tapa pitää tuota hetkeä hengissä. Guttmanin mukaan viesti on tällöin se, että "en ole unohtanut sitä, mitä koimme yhdessä". Se viestittää myös alitajuntaisesti sitä, että lisää on tulossa.

3. Antakaa toisillenne huomiota

On luonnollista, että ihmiset pitävät tunteesta, että heitä arvostetaan. Se saa olon tuntumaan "nähdyltä".

Guttmanin mukaan arvostus saa ihmisen olemaan haavoittuvaisempi, avoimempi ja itsevarmempi, mikä puolestaan on välttämätöntä terveen seksuaalisen yhteyden kannalta. Muista esimerkiksi kysyä kumppanisi päivästä ja kiitä, kun siihen on aihetta.

4. Merkatkaa kalenteriin treffit, mutta ei seksiä

Treffien merkitseminen kalenteriin on paljon tärkeämpää kuin seksin merkitseminen. Seksin merkkaaminen voi tuntua robottimaiselta. Jos toisella kumppaneista on tiettyjä odotuksia illasta, eikä toinen pystykään niitä täyttämään, ilta aiheuttaa yhteyden katkeamisen. Suorituspaineet ja epävarmuus voivat johtaa myös seksin kartteluun.

Sopikaa siis treffit. Yritä luoda yhteys ihmiseen, josta välität ja jota rakastat. 

– Jos se johtaa seksiin, mahtavaa! Jos ei, mitä merkityksellisempi yhteys on jatkossa, sitä todennäköisemmin seksuaaliset kohtaamiset tulevat perässä, Guttman kirjoittaa.

5. Keskustelkaa

Valitkaa ilta, ja sopikaa, että ette harrasta seksiä, mutta puhutte siitä. Onko jompikumpi kyllästynyt? Tuntuuko seksi hyvältä? Mitä siinä voisi olla lisää? Onko arjessa ongelmia, joiden vuoksi seksi ei tunnukaan niin kovin hyvältä?

Vaikka seksiin liittyvistä asioista ei ole helppoa puhua, niistä kuitenkin pitää keskustella, Guttman muistuttaa. Jos toinen on katkera siitä, että seksiä on liikaa tai liian vähän, keskustelu on välttämätöntä. Kun kumppanit ymmärtävät paremmin toistensa tarpeet, on molempia tyydyttävien ratkaisujenkin löytäminen helpompaa. 

6. Hoivatkaa

Terve seksuaalinen suhde kaipaa hoivaa niin kuin muutkin elämän osa-alueet. Seksielämän takaisin raiteilleen saaminen on yksi asia, sen pitäminen raiteillaan toinen. Varmistakaa siis, että käytätte aikaa ja vaivaa sen hoivaamiseen.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja