Himojen hyytyminen voi turhauttaa – kokeile näitä vinkkejä palauttaaksesi seksihalut

Kuivat kaudet makuuhuoneessa ovat normaaleja etenkin pitkässä parisuhteessa. Jos seksihalut kuitenkin yllättäen katoavat, voi tilanne olla turhauttava.

Seksihalujen takaisin saaminen voi olla hankalaa, sillä haluttomuuteen vaikuttavat niin monet tekijät. Mahdollisia syitä voivat olla esimerkiksi merkittävä elämänmuutos, uusi lääkitys tai jokin piilevä sairaus.

Jos seksin vähentyminen on itselle ja kumppanille tilanne, joka ei aiheuta sen kummempaa paniikkia, ei hätää. Jos seksihalujen puuttuminen kuitenkin vaivaa ja tuottaa ongelmia parisuhteeseen ja omaan onnellisuuteen, kannattaa joitain kikkoja kokeilla. Prevention-sivusto listasi vinkit, joilla seksihaluja voi saada nostatettua.

Panosta esileikkiin

Jos seksihalujen kanssa on ongelmia, tilannetta ei paranna suin päin yhdyntään ryntääminen. 15–20 minuutin esileikki on elintärkeä asia naisen seksihalujen nostattamisessa, sanoo seksiterapeutti Stephanie Buehler.

Halut alkavat hyrräämään, kunhan ensin malttaa käyttää aikaa suutelemiseen ja kosketteluun. Tämä auttaa tuntemaan yhteyden kumppaniin, mutta auttaa myös muodostamaan kosteutta vaginaan. Kosteus luonnollisesti tekee seksistä nautinnollisempaa.

Kokeilkaa uutta asentoa

Mitä seksiin tulee, rutiineihin jumittuminen on liiankin helppoa. Vaikka siinä ei olekaan mitään väärää, että pitäytyy asennossa, josta nauttii, kannattaa vaihtelulla kuitenkin hakea apua silloin, jos seksihalut ovat kuihtuneet olemattomiin.

Opi tuntemaan vartalosi

Buehlerin mukaan monet naiset ovat hukassa oman seksuaalisuutensa kanssa, eivätkä ole yhteydessä seksuaalisiin haluihinsa. Avuksi asiantuntija suosittelee peiliä, jonka avulla naisen kannattaisi tutustua siihen, miltä oma alapää oikeastaan näyttää. Anatomian oppitunti voi auttaa pääsemään yhteyteen oman seksuaalisuutensa kanssa. Myös masturbointi voi auttaa libidon kohottamisessa. Kun itse tiedät, mistä pidät, se on helpompi opettaa kumppanillekin.

Jätä viini väliin

Vaikka muutama lasillinen viiniä voi kivasti rentouttaa ja johdattaa "sille tuulelle", alkoholi tekee seksistä nauttimisesta vaikeampaa. Eräässä Missourin yliopiston tutkimuksessa huomattiin, että 3000:sta seksiä humalassa harrastaneistä ihmisistä 11 prosenttia oli kykenemätön saamaan orgasmia ja seitsemällä prosentilla halut olivat estyneet. 33 prosenttia naisista koki jonkinlaista seksuaalista vajaatoimintaa juomisen jälkeen.

Treenaa

Treenin jälkeen olo on usein mahtava, vai mitä? Muutokset vartalossa, kuten parempi sydän- ja verisuoniterveys, ovat merkittävässä roolissa myös terveiden seksihalujen säilyttämisessä.

Lisäksi treeni kohottaa minäkuvaa, itsetuntoa ja itsevarmuutta, jotka kaikki ovat yhteydessä parempiin seksihaluihin.

Kalenteriin aikaa kumppanin kanssa

Hyvän seksin ei tarvitse aina olla spontaania. Joskus voi olla hyvä idea merkitä kalenteriin varaus treffi-illasta.  

Seksi pitää myös arvottaa korkealle. Valitkaa esimerkiksi viikonpäivä seksille. Mitä enemmän läheisyydestä tulee rutiinia, sitä parempi. Se auttaa myös fyyisisesti.

– Eräs asia, jota pariskunnat eivät ymmärrä, on se, että seksi itsessään kohottaa libidoa, joten kikka seksin harrastamisen lisäämiseen on harrastaa lisää seksiä, on muun muassa seksiasiantuntija Annabelle Knight todennut Metro-sivustolla.

Puhukaa seksistä

Kommunikaatio on avain moneen parisuhteen ongelmaan. Seksistä kommunikointi voi kuitenkin olla toisinaan haastavaa.

– Ihmisistä tuntuu vaikealta sanoa, mistä he tykkäävät, kuinka he haluavat heitä lähestyttävän ja milloin he haluavat heitä lähestyttävän, Buehler toteaa.

Seksistä kannattaa kuitenkin puhua. Keskustelu seksistä ennen ja jälkeen aktin on yhteydessä hyvään seksielämään, mutta kommunikointi kannattaa myös seksin aikana. Tähän lopputulemaan päätyi Arkansas’n yliopiston tutkimus.

Tutkijoiden havaintojen mukaan oli kyse sitten sanallisesta tai sanattomasta viestinnästä, kommunikaatio kumppanin kanssa oli yhteydessä suurempaan tyytyväisyyteen seksiin liittyvästä kommunikoinnista. Seksuaalinen kommunikointi puolestaan ennusti seksuaalista tyydyttyneisyyttä.

Tiesitkö? Termillä hyposeksuaalisuus luonnehditaan tilaa, jossa seksihalut ovat vähentyneet.

Buehler suosittelee myös kysymään kumppanilta seksiaiheisia kysymyksiä makuuhuoneen ulkopuolella. Vastaukset saattavat nimittäin antaa itselle tietoa siitä, miten ja mitä kumppani ajattelee.

Kysy asiantuntijalta

Lääkärin pakeille meneminen voi paljastaa jonkin piilevän syyn haluttomuudelle.  Seksiterapeutin luokse kannattaa myös mennä, jos haluttomuus on ongelma sinulle ja kumppanillesi.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Prevention

Lue myös:

    Uusimmat