Mainos

Seksistä avoimesti bloggaavat: Ihmiset kysyvät suoraan, miten te kehtaatte

7:40

Seksuaalisuudesta saa ja pitää puhua avoimemmin, kerrottiin Huomenta Suomen viime viikolla.

Parisuhdebloggaaja Sami Minkkinen ja seksuaaliterapeutti Marja Kihlström käyttävät omakohtaisia tarinoita seksuaalisuudesta ja sen synnystä kertovassa uudessa kirjassaan Pannaan menemään.

– Seksuaalisuus tulee kaikilta elämänalueilta ja lähtee jo vauvana siitä, miten meitä kosketaan ja katsotaan. Siihen liittyy myös se, miten meidät nähdään miehinä ja naisina, tyttöinä ja poikina. Se, miten meitä kohdellaan ja millaisia kaverisuhteita meillä on, Kilhlström selventää.

Seksuaaliterapeutin mukaan seksuaalisuutta muovaavat myös lait ja median tapa käsitellä asiaa.

– Seksuaalisuushan on valtavan intiimi asia. Tuntuu, että seksuaalisuudesta puhuessamme me olemme enemmän paljaana kuin alasti ollessamme, Kilhström sanoo.

Koska seksuaalisuudesta puhuminen nähdään usein kiusallisena, siitä vaietaan. Minkkinen ja Kihlström sen sijaan kirjoittavat molemmat aiheeseen liittyvää blogia ja kertovat usein avoimestikin kokemuksistaan.

– Meiltä on kysytty ihan suoraan, että miten te oikein kehtaatte kirjoittaa tämmöistä kirjaa tai puhua julkisesti seksistä.

Häpeä liitetään seksuaalisuuteen kuitenkin vasta myöhemmin. Pienet lapset ovat avoimen kiinnostuneita omista sukuelimistään ja kyselevät vapaasti myös muiden ominaisuuksista.

– Tärkeintä on antaa poikien venyttää häntäänsä eikä puuttua tilanteeseen, Minkkinen totesi.

Ruuhkavuosista selviytymiseen Minkkisellä ja Kihlströmillä ei ole selkeää ohjetta. Minkkisen mielestä pitkässä parisuhteessa pitää kuitenkin käyttää mielikuvitusta. 

– Seksi on niin tärkeä asia, ettei sitä sovi vaan unohtaa.

Miten avoimuus voi parantaa seksielämän laatua? Katso video ylhäältä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.