Seksielämään uutta säpinää! Tutkimus paljastaa helpon kikan, joka saa haluamaan kumppania entistä enemmän

3:08

Tuore tutkimus paljastaa kikan, joka lisää seksihaluja parisuhteessa.

Yllä olevalla videolla pohdintaa siitä, mitä tehdä, jos seksi ei toimi parisuhteessa.

Kaipaatko lisää säpinää suhteeseesi? Jos tuoreeseen tutkimukseen on uskominen, seksihaluja voi lisätä helpohkolla tavalla. Vinkkaa kikasta myös kumppanillesi!

Personality and Social Psychology Bulletin -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan jo se, että ajattelet seksiä kumppanisi kanssa lisää seksihaluja häntä kohtaan. Lisäksi se edistää positiviisia käyttäytymismalleja suhteessa.

Fantasiat saivat haluamaan kumppania

Ensin tutkittavia pyydettiin fantasioimaan joko kumppanistaan tai jostakusta toisesta. Tämän jälkeen heitä pyydettiin kuvailemaan fantasiaansa.

Harjoituksen jälkeen vapaaehtoisia pyydettiin kuvailemaan, kuinka paljon he halusivat harrastaa seksiä kumppaninsa kanssa. Kävi ilmi, että ne jotka fantasioivat kumppanistaan, kertoivat haluavansa näiden kanssa seksiä enemmmän kuin he, joita oli ohjeistettu fantasioimaan jostakusta toisesta.

Toisessa harjoituksessa osallistujia pyydettiin merkitsemään muistiin, kuinka usein he haaveilivat kumppanistaan, kuinka usein he halusivat seksiä ja millaisia tunteita heillä oli parisuhteestaan kuuden viikon aikana. Tulokset osoittivat, että kumppanista fantasioiminen lisäsi kumppanin seksuaalista vetovoimaa, mutta paransi myös kaiken kaikkiaan asennetta omaa parisuhdetta kohtaan.

Tulokset viittaavatkin siihen, että huolimatta, että fantasiat ovat mielikuvituksen tuotetta, niillä on kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa parisuhteeseen oikeasti – ja suotuisalla tavalla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja