Enemmän ja parempia orgasmeja! Tämä tieto auttaa parantamaan naisten seksielämää, väittää tutkimus

Tietoisuus orgasmien epätasaisesta jakautumisesta voi auttaa saamaan niitä enemmän.

Termillä orgasm gap eli "orgasmikuilu" viitataan ilmiöön, jossa orgasmit jakautuvat hyvinkin epätasaisesti heteromiesten ja -naisten kesken. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että siinä missä 95 prosenttia heteromiehistä sai orgasmin liki jokaisella seksikerralla, vain 65 prosenttia heteronaisista voi sanoa samaa.

Orgasmikuilua selittää esimerkiksi tiedon puute naisen nautinnosta, käytännössä siis tietämättömyys klitoriksen toiminnasta. Klitoriksen stimulointi on suurimmalle osalle naisista oleellinen osa hekuman huipulle pääsemistä, mutta moni heteromies olettaa, että yhdyntä itsessään riittää tyydyttämään naisen. Kuilua lisää ajatus siitä, että miehen orgasmi on "tärkein" osa seksiä, naisen orgasmi tulee, jos tulee.

Tutkijat päättivätkin selvittää, auttaisiko tieto ja ymmärrys orgasmikuilusta parantamaan naisten seksikokemuksia, kertoo Mindbodygreen-sivusto. Niinpä naisia tutkittiin ennen ja jälkeen sen, kun he olivat käyneet orgasmikuilua ja muita seksiasioita käsittelevän seksuaalisuuden kurssin.

Vertailun vuoksi toinen naisryhmä kävi kurssilla, joka käsitteli seksiä antropologisesta näkökulmasta, mutta orgasmikuilusta ei puhttu. Kolmas ryhmä kävi persoonallisuuspsykologian kurssin, jolla ei puhuttu seksistä lainkaan.

Opiskelu kannatti

Mitä tutkijat sitten havaitsivat? Tutkimukseen osallistuneista 271:stä naisesta ne, jotka kävivät orgasmikuilua käsittelevän kurssin, huomasivat seksuaalisessa toiminnassaan parannusta. Sen lisäksi, että nämä naiset kokivat enemmän ja parempia orgasmeja, he myös kokivat aiempaa enemmän ansaitsevansa seksuaalista nautintoa seksin aikana sekä kommunikoivat enemmän kumppanilleen seksin aikana. Erään yliopistotutkimuksen mukaan nimenomaan kommunikaatio seksin aikana tekee siitä parempaa.

Lisäksi orgasmikuilusta oppineet osasivat paremmin puhua oman nautintonsa puolesta sängyssä. He olivat myös itsevarmempia siitä, miltä heidän genitaalialueensa näyttivät. Tämän on hiljattain julkaistussa toisessa tutkimuksessa osoitettu vaikuttavan nautintoon. Heitä ei vaivannut seksin aikana suorituspaineet tai ahdistus omasta ulkonäöstä niin paljon kuin muita ryhmiä. Tämä tietää seksille hyvää, sillä jo omista "orgasmikasvoista" huolehtiminen voi pilata seksin tehokkaasti.

Sex Education -julkaisussa esitelleen tutkimuksen tulokset osoittavat, kuinka tärkeää on tietää, kuinka oma vartalo toimii ja millainen vaikutus sukupuolirooleilla voi seksin aikana olla. On myös tärkeää ymmärtää itsevarmuuden merkitys naisen kykyyn saada orgasmi.

Lue uusimmat artikkelit aiheesta seksi ja parisuhde!

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat