Naiset kertovat: Mies, näin opit hyväksi suutelijaksi

Luuletko olevasi taitava suutelija? Lue eteenpäin ja arvioi sitten uudelleen.

Hyvillä suutelutaidoilla mahdollinen kumppani on helppo valloittaa, huonoilla suutelutaidoilla ei pitkälle pötkitä. Tätä mieltä on ainakin vuonna 2013 tutkimuksen suutelemisesta tehnyt Susan M. Hughes.

– Ensimmäinen suudelma on suuressa roolissa siinä, millaiseksi suhde muodostuu. Naisen mielestä suudelma voi ennustaa, kuinka hyvä rakastaja mies on. Huono suudelma saa hänet olemaan sekaantumatta mieheen, Hughes kertoi Men's Healthin haastattelussa.

Esimerkiksi newyorkilainen Jenny, 27, sanoo, että aloittaisi parisuhteen miehen suutelutaidoista riippuen.

– Jos mies on tarpeeksi pikkutarkka ja intuitiivinen suudellakseen minua niin, että tunnen oloni erityiseksi ja huolehdituksi, se kertoo minulle, että hän on sellainen mies, jonka kanssa haluan olla parisuhteessa, nainen kertoo Men's Healthille.

Suutelutaitoja voi kuitenkin myös oppia. Ota siis nämä neuvot haltuun.

1. Pidä huoli hengityksestäsi

Pahanhajuinen hengitys tai likaiset hampaat on aina kiinnostusta sammuttava tekijä mahdollisessa kumppanissa. Myös tieteen näkökulmasta toisen hengitys on avainasemassa mahdollista suhdetta miettiessä.

Kumppani nimittäin arvioi sinua alitajunnassaan sen perustella, miltä henkesi haisee ja suusi maistuu. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset käyttävät suutelemista tapana löytää mahdollisia kumppaneita. Sylkeä vaihtamalla pystyy selvittämään, onko mahdollisen kumppanin immuunijärjestelmä oman immuunijärjestelmän kanssa yhteensopiva. Evolutionäärisesti ajatellen, jos valitset kumppanin, jonka immuunijärjestelmä sopii omasi kanssa, saatte vahvoja jälkeläisiä.

– Pahanhajuinen hengitys olisi välitön kiinnostuksen sammuttaja, vahvistaa 22-vuotias Kristina.

– Suuteleminen vaatii hyväntuoksuista hengitysä, ja kosteita, ei kuivia tai halkeilevia huulia, sanoo 27-vuotias Whitney.

Huulirasva ja minttupastillit eivät siis ole lainkaan huono yhdistelmä.

2. Ole hellä

Kristinan mielestä yli-innokkaat suutelijat eivät innosta.

– Joskus se tuntuu siltä kuin hän yrittäisi syödä kasvosi. Hyvän suudelman tulisi olla rento ja luonnollinen.

Kokeile vaikka aloittaa hitailla suudelmilla, ja avaa suutasi enemmän vähitellen – ja jos se sopii tilanteeseen, ota kieli mukaan.

Whitneyn mukaan on hyvä, jos suutelukumppani osoittaa halukkuutta tunnustella, millainen voimakkuus, kielen käyttö ja vartalon asettelu on paras. Nainen peräänkuuluttaa hellää, mutta napakka otetta. Myös kasvoista tai selästä voi ottaa kiinni. Entä mitä ei saa tehdä? Peittää naisen huulia ja leukaa suullaan.

– Hyvä suudelma yhdistää spontaaniuden, kielen, mutta ei liikaa voimaa, kevyttä näykkimistä alahuuleeni ja käsien käyttämistä vartaloni muiden alueiden koskemiseen, sanoo Kristy, 24, joka takaa, että yhdistelmä merkitsee hänen kohdallaan euforiaa.

Liz, 28, kehottaa puolestaan olemaan läsnä suutelutilanteessa. Kosketa kumppanin hiuksia ja kasvoja. Nainen varoittaa, että tunnelmaa laskee se, jos kumppani ei ymmärrä, milloin toiminta on liian nopeaa, jämäkkää tai milloin kieltä on liikaa. Pelisilmää siis vaaditaan.

Jos nainen vastaa suudelmaan intohimoisesti, hän on siinä mukana. Älä silti innostu suutelemaan märkiä, veteliä suudelmia, varoittaa Louise.

3. Suudelmat eivät tarkoita seksiä

On hyvä muistaa, että vaikka joku suutelee kanssasi, hän ei välttämättä halua harrastaa seksiä. Varmista jo ennen suudelmaa, että vastapuoli haluaa edes sitä.

– Ihan ensimmäiseksi, varmista, että henkilö edessäsi haluaa sitä. Ei sitä niin usein tapahdu, että ihmiset vain olettaisivat niin ja kävisivät kimppuun, mutta se on aivan liian yleistä juhlissa, kertoo 28-vuotias Anne.

VIDEO: Mutta miksi mies ei suutele seksin aikana? Artikkeli jatkuu videon alla.

1:37

Hyvät suutelulahjat voivat kuitenkin johtaa sänkypuuhiin.

– Suutelu ja hyväily ovat ultimaattinen esileikki – kuinka sitä voisi päästä tunnelmaan, jos ei kokeile kepillä jäätä, sanoo Jen.

– Suutelu on seksin alkupää. Se voimistaa tuntemuksiani ja pistää minut ylikierroksille. Suutelu tuo kumppanin kasvokkain ja pakottaa katsomaan silmiin ihmistä, jonka kanssa on aloittamassa tämän ihmeellisen kokemuksen.

Naisten mielestä suutelu on tärkeää seksiä ennen, sen aikana ja sen jälkeen.

– Suutelu auttaa kiihottamaan kumppanin seksiä varten. Ja jälkeenpäin naiset haluavat lisää suutelua, koska se luo enemmän yhteyttä välillenne, asiantuntija Hughes selittää.

4. Suutelu ja halailu eivät koskaan menetä tärkeyttään

Suudelmat eivät ole tärkeitä vain parisuhteen alussa, vaan myös sen aikana. Hellyyden osoittaminen kumppanille saa hänet tuntemaan olonsa hyväksi suhteessa. Moni tarvitsee läheisyyttä muistaakseen olevansa arvostettu. Olitpa ollut kumppanisi kanssa kolme kuukautta tai kymmenen vuotta, suudelmia tarvitaan aina.

– Kun uuden parisuhteen alun jännitys laantuu, suutelu on joskus ensimmäinen asia, josta tulee rutiininomaista – jos annat. Jos et kuitenkaan anna, mahtava suudelma kertoo minulle, kuinka paljon minua rakastat, vaikkei minulla olisi meikkiä ja ylläni olisi vanhat verkkarit, ja tukkani olisi kähärä, Kristy vinkkaa.

– Pitkät parisuhteet tarvitsevat paljon piristystä säännöllisesti, ja yksinkertainen suudelma on mahtava tapa toteuttaa tämä, Jen sanoo. 

– Suudelma voi tarkoittaa mitä tahansa aina siitä, että  'tiedän, että teet kovasti töitä suuren projektin parissa juuri nyt, mutta haluan muistuttaa, että rakastan ja tuen sinua' siihen, että 'sammuta televisio ja tule kanssani sänkyyn', hän jatkaa.

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja