Seitsemän vauvan murhasta tuomitun brittihoitajan valitus hylättiin

Seisemän vauvan murhasta ja kuudesta tapon yrityksestä tuomitun brittihoitajan valitus tuomiosta on hylätty.

Sairaanhoitaja Lucy Letby, 34, todettiin viime vuonna syylliseksi viiden poikavauvan ja kahden tyttövauvan tappamiseen Countess of Chesterin sairaalan vastasyntyneiden osastolla Pohjois-Englannissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kuolemat olivat tapahtuneet vuosina 2015–2016.

Letby esitti viime kuussa järjestetyssä istunnossa neljä valitusperustetta, joiden mukaan käräjätuomari oli virheellisesti hylännyt hänen oikeudenkäynnin aikana tekemänsä hakemukset.

Tänään perjantaina pidetyssä hyvin lyhyessä istunnossa muutoksenhakutuomioistuin totesi, että Letbyn valitus oli hylätty.

Hovioikeus ei anna lisätietoja päätöksestä ”oikeudellisista syistä”.

Letbyn on määrä joutua Manchester Crown Courtissa ensi kuussa uuteen oikeudenkäyntiin murhayrityksestä.

Letby perusteli aiemmin: Kuolemien määrä johtui huonosta tuurista

Letby tuomittiin elokuussa usean vauvan murhaamisesta elinkautiseen vankeuteen vailla mahdollisuutta päästä koskaan pois vankilasta.

Poliisit jatkoivat tutkimuksia siitä, onko uhreja enemmänkin ja kuinka monta vauvaa Letby oli mahdollisesti vahingoittanut.

– Rikoksenne ovat äärimmäisen raskaita, ettekä ole osoittanut katumusta. Siksi normaalit säännökset ehdonalaiseen vapauteen pääsystä eivät päde, ja tulette viettämään lopun elämäänne vankilassa, tuomari James Goss totesi tuolloin.

Myös sairaalan johtoa arvosteltiin voimakkaasti tapauksen yhteydessä, koska Letbyä ei siirretty heti sivuun hoitotyöstä, vaikka epäilykset häntä kohtaan heräsivät tiettävästi ensimmäistä kertaa jo vuonna 2015.

Kollegoilleen Letby oli selittänyt, että vauvojen kuolemantapausten määrän kasvu johtui vain "huonosta tuurista".

Lue myös:

    Uusimmat