Seitsemän syytä matkustaa – näin se voi muuttaa elämäsi

Himalajalla patikointi, samoamattomien Afrikan osien kiertely tai rannalla makoilu jossain päin Aasiaa: tällaiset retket voivat tehdä meistä vahvempia, johtaa elinikäisiin ystävyyksiin tai vain tarjota upeita tarinoita kotiin viemisiksi. Hotels.com listasi seitsemän asiaa, jotka tekevät matkailusta maailman palkitsevimman ajanvietteen.

1. Tapaat uusia ihmisiä

Parasta reissaamisessa on matkan varrella tavatut ihmiset. Kuka muistaa elämästään ne kotona vietetyt, uneliaat illat? Ei kukaan: lähtemällä kotoa sen sijaan tapaat ihmisiä, joita et muutoin olisi koskaan oppinut tuntemaan. Liittymällä opastetuille kierroksille, yöpymällä hostelleissa ja istumalla yleisiin pöytiin ravintoloissa tapaat helposti paikallisia, kanssamatkaajia ja ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet siitä mistä sinäkin. Ja kukapa tietää, kun tutustut ulkomaalaisiin, sinulla voi olla tuttu paikallinen opas seuraavalle matkallesi.

2. Kuvia kavereille ja tarinoita lapsenlapsille

Tympäiseekö istua junassa tai bussissa aamuisin matkalla töihin ja selailla muiden Facebook- ja Instagram-kuvia, joissa he ilakoivat ympäri maailmaa? No, jos peliä ei voi voittaa, kannattaa vaihtaa puolta! Valokuvaa ja jaa muistosi niistä matkoista, joilla tanssit Etelä-Amerikassa, ajoit Yhdysvaltain halki tai maistelit laatuviinejä Ranskassa. Näitä voit muistella myös sitten joskus lastenlastesi kysyessä, mitä ukki tai mummi teki silloin vuonna 2014.

3. Et osaa kieltä – mutta ei se haittaa!

Voi olla vapauttavaa löytää itsensä vieraan maan tungoksesta ja tajuta, ettei ymmärrä sanaakaan siitä, mitä ympärillä puhutaan. Monet hauskat tarinat ovat saaneet alkunsa kömpelöstä merkkikielestä ja elehdinnästä, kun kaksi kielipuolta yrittää selittää asiaansa toisilleen. Ehkäpä matkan jälkeen voit tehdä vaikutuksen ystäviisi parantuneilla pantomiimitaidoillasi!

4. Löydät huipputarjouksia

On hauskaa ja palkitsevaa tinkiä toreilla, metsästää halpoja lentoja ja tehdä upeita löytöjä ympäri maailman. Käyttämällä Hotels.comin Welcome Rewardsin (jossa saat yhden ilmaisen hotelliyön jokaista kymmentä varaamaasi hotelliyötä kohden) tapaisia etuohjelmia säästät rahaa, jota voit käyttää seikkailuillasi maailmalla. Muista tarkastaa myös lentoyhtiöiden edullisimmat reitit, kanta-asiakaspistejärjestelmät ja alennukset kohteen opaskierroksille.

5. Nauti mahtavasta ruuasta

Suurin osa matkoista, ellei jopa kaikki matkat, pitäisi pystyä perustelemaan itselleen mahtavalla ruualla. Suuntasitpa sitten Italiaan, Singaporeen tai Melbourneen, unohda laihdutuskuurit ja vyön kiristely ja nauti jokaisesta ateriasta kuin se olisi viimeisesi!

6. Löydä sisäinen tutkimusmatkailijasi

Ei ole sen tunteen voittanutta, kun vastaasi tulee jotakin erikoista ensimmäistä kertaa, oli kyseessä sitten bändi, täydellinen tv-ohjelma tai kaukomaan koskematon luonto. Kuvittele olevasi ensimmäinen ihminen, joka ihastelee Kilimanjaro-vuoren huipulta avautuvia näkymiä, Thaimaan saariston kristallinkirkkaita vesiä tai syvän Afrikan kauniita maisemia. Tämän tunteen voi löytää myös rauhallisemmissa kotimaan kohteissa, Suomessa vaikkapa Lapin kauniissa luonnossa.

7. Astu mukavuusalueesi ulkopuolelle

Tämä kohta sopii loistavasti niin perheille, sinkuille, kaveriporukoille kuin pariskunnillekin. Tuo elämääsi pientä vaihtelua ja loikkaa omien rajojesi yli! Maista ennestään tuntematonta ruokalajia, lähde patikoimaan, matkusta paikkaan, josta et ennen osannut uneksiakaan – ja ota tämä kaikki hienona kokemuksena jostakin täysin uudesta. Jos nautit enemmän rauhallisesta ja helposta matkanteosta, kokeile tuoda matkaasi pari ”ohjelmavapaata” päivää, jolloin voit tutkiskella seudun kätkettyjä helmiä. Tämä on hyvää haaste koko perheelle. Mikset antaisi vaikka perheen lasten päättää, mitä matkalla seuraavaksi tehdään? Sitä paitsi, kun annat perheen pienimmillekin hieman tilaa ja sananvaltaa, on koko reissu varmasti monella tapaa helpompi.

Lähde: Hotels.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat