Seitsemän lapsen äiti kannustaa yhden lapsen vanhempia: "Älä selittele tai pyydä anteeksi"

Monilapsisen perheen äiti kannustaa yhden lapsen vanhempia puolustamaan lapsilukuaan. 

Bloggaaja Jami Amerine on aktiivinen kasvatuslapsien ja sijaisvanhemmuuden puolestapuhuja. Hän julkaisi Sacredgroundstickyfloors -blogissaan avoimen kirjeen monilapsisen perheen äitinä kaikille yhden lapsen vanhemmille.

Teksti kannustaa kaikkia vanhempia olemaan ylpeitä itsestään ja lapsistaan perheen koosta tai muodosta riippumatta. 

Hyvät yhden lapsen äidit

"Minulla on seitsemän. Seitsemän lapsen äitinä haluan tietää, miten voitte kestää monilapsisten äitien vanhemmilta lapsimäärän arvostelua lyömättä heiltä hampaita kurkkuun?

”Oh, sinulla on vain yksi?” Tämä on yksi loukkaavimmista kommenteista, joita äiti voi toiselle sanoa. Tämä tarkoittaa samaa kuin se, että etkö pysty parempaan.

Saanen aluksi pyytää anteeksi meidän puolestamme. Meiltä on riistetty sekä uni että sukupuolisuus, joten pystymme tuskin toimimaan yhteiskunnassa. Uskon kuitenkin, että on väärin sanoa ”Olen pahoillani, mutta...” Olen siis vain pahoillani.

Vain yksi!? Olipa sinun lapsesi sitten biologinen, kasvattilapsi, adoptoitu, lapsipuoli tai mikä tahansa, elämä on elämää. Jos hoivaat, ruokit, puet, rakastat tai vähintään ylläpidät inhimillisiä oloja, olet sankari. Puolusta lapsilukusi valintaa, älä selittele tai pyydä anteeksi.

Älä pyydä anteeksi tai anna periksi sanomalla, että ”Halusimme enemmän, mutta...”  Sinä et ole meille velkaa mitään.

Me olemme niitä töykeitä henkilöitä.

Meille ei kuulu se, millä tavalla tai miksi sinä olet äiti.

Sinä olet ihme.

Lapsesi on ihme.

Monet yksilapsisesta perheestä tulevat ovat menestyneet, Frank Sinatra, Robert De Niro ja Elvis Presley.... Elvis! Voit olla kasvattamassa seuraavaa Elvistä.

Monen lapsen äitinä tulen luoksenne ja totean nöyrästi, että olen tehnyt kamalan virheen, mutta olen nyt oppinut. Lause "vain yksi" voi olla siunaus tai kirous. "

Video: Lapset tietävät parhaiten, mihin äitiä oikein tarvitaan. Katso hauskat vastaukset! 

Lue myös:

    Uusimmat