Securitaksen ex-johtajan miljoonapetoksen tutkinta loppusuoralla – Poliisi: "Epäilyt ovat vahvistuneet"

Securitaksen entiseen turvallisuusjohtajaan kohdistuvan rikosepäilyn esitutkinta on loppusuoralla. Turvallisuuspalveluyrityksen ex-pomoa epäillään miljoonaluokan törkeästä petoksesta.

– Poliisille on tutkinnassa vahvistunut käsitys, että pääepäilty on tehnyt useita erehdyttämistoimia ja ylläpitänyt erehdyttämisen tilaa, sanoo tutkinnanjohtaja Juha Springare Itä-Uudenmaan poliisista.

Erehdyttäminen on epäilyjen mukaan kohdtistunut useisiin henkilöihin.

MTV Uutisten tietojen mukaan Securitakselta hankittiin aiheettomassa mittaluokassa henkilösuojausta ulkomaalaisnaisen tapauksessa 2021-2022. Suojelun kohteena oli irakilainen kolmen lapsen äiti.

Turvallisuuspalveluiden perusteena olisi ollut se, että naiseen kohdistuisi vakava kunniaväkivallan uhka, joka koskisi myös tämän lapsia. Naista ja lapsia suojeltiin ympärivuorokautisesti.

Turvallisuuspomo oli Securitaksessa vielä työskennellessään laskuttanut ja epäilyjen mukaan siis erehdyttänyt Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymää ostamaan turvallisuuspalveluita irakilaisnaiselle. Vartiolintipalveluiden ostosta tehtiin lukuisia päätöksiä useiden kuukausien aikana. Poliisi epäilee, että petosvyyhdin kokonaisvahingot ovat kolme miljoonaa euroa.

Ex-turvapomo on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Securitaksen ex-turvapomoon liittyvään tutkintakokonaisuuteen on kuultu tähän mennessä kymmeniä ihmisiä. Esitutkinnan pöytäkirjat valmistuvat kesän jälkeen.

Sosiaalitoimessa työskennellyttä sosiaalityöntekijää epäillään asiassa virkarikoksesta. Hänen epäillään ylittäneen valtuutensa tehdessään turvallisuuspalveluiden hankintoihin liittyviä päätöksiä.

Lue myös:

    Uusimmat