Entisen Securitas-pomon epäilty miljoonahuijaus saa erikoisia piirteitä: Kissaa tutkittiin mikrofonien ja pommien varalta – kissanhiekka ei läpäissyt seulaa

9:50
Rikostoimittajat-osiossa puhuttiin keskiviikkona muun ohella myös Turun Airiston ruumisetsinnöistä, joita aiotaan jatkaa lähitulevaisuudessa. Katso yltä.

Securitaksen ex-turvallisuuspomon epäiltyyn miljoonahuijaukseen liittyy hyvin erikoisia, jopa absurdeja piirteitä. Uusia tietoja ruodittiin MTV:n Huomenta Suomen Rikostoimittajat-osiossa keskiviikkona.

Poliisi epäilee Securitaksen turvallisuuspomona työskennellyttä miestä törkeästä petoksesta. Miehen epäillään järjestäneen ulkomaalaistaustaiselle naiselle ympärivuorokautista suojelua tekaistun uhkakuvan perusteella.

MTV Uutisten tietojen mukaan turvallisuuspomo on antanut ymmärtää, että naisen entisellä miesystävällä olisi kytköksiä terroristijärjestö Isisiin liittyviin henkilöihin, ja että mies olisi vakava uhka naiselle.

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi oli jo todennut, ettei uhkaa ole. Securitaksen turvallisuuspomona työskennelleen miehen uskotaan kuitenkin järjestäneen naiselle turvapalveluita noin vuoden ajan tästä huolimatta.

"Ei ole pystytty sanomaan, sisältääkö kissanhiekka räjähdysainetta"

MTV:n rikostoimittaja Pekka Lehtinen kertoi Huomenta Suomen Rikostoimittajat-osiossa uusia tietoja tapaukseen liittyen.

Tiedot antavat hyvin erikoisen, jopa absurdin, kuvan ulkomaalaisnaiselle tarjotuista turvapalveluista.

Lehtinen kertoo tilanteesta, jossa suojeltavana ollut nainen oli saanut entiseltä miesystävältään lahjaksi kissan. Vääräksi epäillyn turvallisuusuhan takia tuo kissa oli aiheuttanut poikkeuksellisia turvallisuustoimia.

– Kissaa on tarkasti tutkittu, onko siellä mahdollista mikrofonia, pommia tai muuta, Lehtinen kertoo.

– Kissa on kyllä sitten niin sanotusti hyväksytty turvatarkastuksessa, mutta kissanhiekkaa taas ei. Eli ei ole pystytty varmuudella sanomaan, sisältääkö se kissanhiekka jotain – noh, räjähdysainetta tai mitä nyt sitten vain, hän jatkaa.

Myös sosiaalitoimen työntekijä epäiltynä

MTV Uutisten tietojen mukaan naista on uhkakuvan takia myös esimerkiksi liikuteltu eri puolille Suomea ja hänelle on järjestetty ympärivuorokautista vartiointia.

Poliisi siis uskoo, että uhka on ollut tekaistu ja että turvapalveluita on myyty väärin perustein.

Poliisin mukaan asiassa on aiheutettu mittavia taloudellisia vahinkoja, jopa kolmen miljoonan euron edestä.

Törkeästä petoksesta epäilty mies on kiistänyt rikoksen. Miehen entinen työnantaja kommentoi tapausta tiedotteessa ja kertoi, ettei Securitasta tai Securitaksen muita työntekijöitä epäillä rikoksesta.

Ex-turvallisuuspomon lisäksi jutussa epäillään sosiaalitoimessa työskennellyttä henkilöä, jonka uskotaan ylittäneen toimivaltuutensa ja tehneen asiaan liittyviä päätöksiä. Turvapalveluiden hankinnasta päättänyttä henkilöä epäillään virkarikoksesta.

Katso koko Rikostoimittajat-osion keskustelu artikkelin yllä olevalta videolta. Osiossa puhuttiin myös Turun Airistolla alkavista etsinnöistä sekä lapsiin ja nuoriin kohdistuneista seksuaalirikosvyyhdeistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja