Teemu Suninen vastasi tallipomon huutoon upealla kolmossijalla, Sébastien Ogier ylivoimainen – koronavirus päätti Meksikon MM-rallin ennen aikojaan

Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi! 1:47
Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi!

Toyotan Sébastien Ogier nappasi MM-rallikauden kolmannessa osakilpailussa Meksikossa kauden avausvoittonsa ja nousi MM-sarjan kärkeen. M-Sportin Teemu Suninen oli kolmas.

Ykkössija oli Ogierille jo kuudes Meksikossa. Myös Sébastien Loebilla on nimissään kuusi Meksikon-voittoa. Ogierin saldo viimeiseltä kahdeksalta vuodelta on muutenkin murhaava, sillä kuuden voiton lisäksi takataskussa on kaksi kakkossijaa.

– Voitto on voitto, mutta tämä on erityinen. Haluan kiittää tallia. He tekivät mahtavaa työtä, Ogier lausui Toyota-pilttuun suuntaan saavutettuaan ensimmäisen ykkössijansa Yaris WRC:n ratissa.

Ogier otti muilta luulot pois heti perjantain erikoiskokeilla, siitäkin huolimatta, että joutui lähtemään erittäin paljon irtosoraa sisältäneelle reitille jo kolmantena autona.

Lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella kuusinkertainen maailmanmestari jätti muut kauas taakse, ja tämän jälkeen hän sai jo enemmän tai vähemmän varmistella.

Ogierin voittomarginaali toiseksi sijoittuneeseen Hyundain Ott Tänakiin oli lopulta 27,8 sekuntia. Tänak oli vielä lauantaihin lähdettäessä neljännellä sijalla, 20,2 sekunnin päässä toisena olleesta Sunisesta, ja heidän väliinsä mahtui MM-sarjan kärkimies, Toyotan Elfyn Evans.

Hyundai kuitenkin taktikoi ja pudotti perjantaina keskeyttäneen Thierry Neuvillen ajojärjestyksessä Evansin ja Tänakin väliin, niin, että Evans oli Gus Greensmithin ongelmien jälkeen reitillä toisena autona ja Tänak neljäntenä. Virolainen otti tämän tarjoamasta edusta kaiken irti ja teki mun muassa kolme pohja-aikaa.

Suninen putosi Tänakin taakse kolmanneksi rallin 18:nnella, neljänneksi viimeisellä ek:lla, jonka jälkeen ohjelmassa oli enää kolme lyhyttä yleisö-ek:ta. Suninen hävisi Ogierille 37,9 sekuntia.

– Tämä on enemmän kuin osasin odottaa tältä rallilta. Pystyimme ajamaan tasaista vauhtia, ja pysyimme erossa ongelmista. Loppujen lopuksi menetimme yhden jarrun, mikä käytännössä päätti taistelun kakkossijasta, mutta sellaista ralli on. En usko, että olisin voittanut Ottia edes ilman näitä ongelmia, Suninen kertasi.

Palkintosija oli Suniselle MM-ralliuran kolmas, ja se tuli hyvään saumaan. M-Sport-pomo Malcolm Wilson oli vaatinut suomalaiselta selkeää tasonnostoa heikosti sujuneiden Monte Carlon ja Ruotsin rallien jälkeen. Uran avausvoitto antaa yhä odottaa itseään.

Evans oli lopputuloksissa neljäs (+1:13,4) ja kolmas Toyota-kuljettaja Kalle Rovanperä viides (+2:20,5).

Meksikossa oli määrä ajaa vielä sunnuntaina kolme ek:ta ja 56 ek-kilometriä, mutta FIA ja kisajärjestäjä päätyivät lopettamaan rallin päivän etuajassa koronaviruspandemian vuoksi.

Tällä järjestelyllä haluttiin varmistaa se, että kaikki ralliin osallistuneet pääsisivät matkustamaan Meksikosta kotiin, sillä useissa maissa on asetettu viime päivinä erilaisia, hyvinkin tiukkoja matkustusrajoitteita.

Kauden seuraava, alun perin huhtikuun lopulla järjestettäväksi tarkoitettu Argentiinan ralli on puolestaan toistaiseksi peruttu, ja sen järjestelyajankohtaa tarkastellaan uudelleen.

MEKSIKON MM-RALLI, LOPPUTULOKSET:

1. Sébastien Ogier, Toyota 2.47:47,6
2. Ott Tänak, Hyundai +27,8
3. Teemu Suninen, M-Sport +37,9
4. Elfyn Evans, Toyota +1:13,4
5. Kalle Rovanperä, Toyota +2:20,5

MM-PISTEET KOLMEN OSAKILPAILUN JÄLKEEN:

Kuljettajat:
1. Sébastien Ogier, Toyota 62
2. Elfyn Evans, Toyota 54
3. Thierry Neuville, Hyundai 40
4. Kalle Rovanperä, Toyota 40
5. Ott Tänak, Hyundai 38
6. Teemu Suninen, M-Sport 26
7. Esapekka Lappi, M-Sport 24 

Valmistajat:
1. Toyota 110
2. Hyundai 89
3. M-Sport 55



Lue myös:

    Uusimmat