F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sebastian Vettelille työpaikkansa menettänyt Sergio Pérez väitti tallin pitäneen hänet pimennossa – tallipäällikkö kertoi, miten asia eteni: "Hän tiesi kyllä"

35:43
Sebastian Vettel kommentoi Aston Martin -siirtoaan tuoreeltaan Mugellossa.

Racing Pointin tallipäällikön Otmar Szafnauerin mukaan Sergio Pérez oli tietoinen tallin aikeista hankkia Sebastian Vettel Lance Strollin rinnalle ensi kaudeksi. Pérez itse antoi asiaan liittyen ristiriitaisia lausuntoja.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
Pe: 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Sergio Pérez on ajanut Racing Pointilla ja sen edeltäjällä Force Indialla vuodesta 2014 lähtien. Hänellä oli tallin kanssa vuoteen 2022 ulottuva sopimus, jonka Racing Point päätti kuitenkin purkaa saadakseen Ferrarilta vapautuneen Sebastian Vettelin ensi kaudeksi autoonsa.

Vettelin siirtoa Aston Martiniksi muuttuvaan talliin on kuvailtu F1-varikon huonoimmin pidetyksi salaisuudeksi, sillä siitä on kerrottu "varmana asiana" jo viikkojen ajan.

Pérez aiheutti kuitenkin torstaina Mugellossa hämmennystä, kun hän kertoi kuulleensa sopimuksensa purkamisesta keskiviikkoiltana vain muutama tunti ennen tallin julkaisemaa tiedotetta. Asiasta kertoi puhelimitse tallin omistaja Lawrence Stroll.

– Ei ollut mitään, mikä olisi valmistanut minua. Kuulin asiasta virallisesti keskiviikkona illalla. Kaikki palaute, mitä sain, viittasi siihen, että halusimme kaikki jatkaa yhdessä.

Toisaalta Pérez sanoi jo viikkoja sitten tietävänsä, että mikäli toinen Racing Point -kuljettajista joutuisi tämän kauden jälkeen lähtemään, se olisi mitä todennäköisimmin hän itse – tallin toista autoa kun ajaa Strollin Lance-poika.

Myös torstaina Mugellossa Pérez sanoi osanneensa aavistaa kohtalonsa.

Tallipäällikkö Otmar Szafnauer kuvaili perjantaina Pérezin lausuntoja harhaanjohtaviksi. Hänen mukaansa talli oli pitänyt Pérezin manageria jatkuvasti tietoisena tilanteen edistymisestä.

– Sergiolle oli vihjattu asiasta, ja hän tiesi kyllä, Szafnauer sanoi Motorsportin mukaan Sky Sportsin haastattelussa.

– Pidimme hänen managerinsa Julian Jakobin tietoisena tilanteesta prosessin loppuun saakka.

Szafnauerin mukaan Pérezille kerrottiin sopimuksen purkamisesta vasta keskiviikkona illalla, koska Vettelin kanssa päästiin sopuun juuri tuolloin. Vettelin vapautumisesta Ferrarilta tiedotettiin toukokuun puolivälin tienoilla, ja näin Racing Point ehti keskustella saksalaisen kanssa "melko pitkään".

– Lopullinen päätös ei ollut helppo. Sergio on palvellut meitä hyvin. Hän on mahtava kilpailija ja nopea kuljettaja. Hän on sunnuntaisin itse varmuus eikä tee virheitä vaan tuo pisteitä tallille. Mielestäni se on kunnianosoitus Sergiolle, että harkitsimme niin pitkään, ottaisimmeko nelinkertaisen maailmanmestarin vai jatkaisimmeko hänen kanssaan, Szafnauer sanoi.

– Loppujen lopuksi oli niin, että kun Aston Martin tulee mukaan, oli mielestäni oikein tarttua Sebastianin mukanaan tuomaan kokemukseen huipputallista. Sellainen Aston Martinkin haluaa olla. Mielestäni teimme oikean päätöksen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja