F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sergio Péreziltä hätkähdyttävä paljastus: kuuli sopimuksensa purkamisesta vasta juuri ennen tallin tiedotetta

2:37
Ensi kaudeksi on jäljellä vielä muutamia vapaita tallipaikkoja. Videolla katsaus kuljettajamarkkinoiden tilanteeseen elokuun alussa, kun Mercedes julkisti Valtteri Bottaksen jatkon.

Sebastian Vettelin siirtyminen Aston Martiniksi nimensä vaihtavalle Racing Pointille on ollut F1-varikolla jo pitkään julkinen salaisuus. Vettelin sopimus julkaistiin tänään torstaina, vain päivä sen jälkeen, kun Racing Point oli tiedottanut, että Sergio Pérez lähtee tallista tämän kauden jälkeen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Pérez, 30, on ajanut Racing Pointilla ja sen edeltäjällä Force Indialla vuodesta 2014 lähtien. Hänen lähtönsä oli sikäli yllätys, että hänellä oli tallin kanssa vuoteen 2022 ulottuva sopimus, jonka osapuolet solmivat vasta vuosi sitten.

Vettelin vapautuminen kuljettajamarkkinoille tuli kuitenkin keväällä kaikille yllätyksenä, ja Racing Point ei voinut sanoa ei nelinkertaisen maailmanmestarin palveluksille. Tallin toisen kuljettajan, Lance Strollin, lähtöä ei pidetty missään vaiheessa todennäköisenä, sillä talli on hänen Lawrence-isänsä omistuksessa, ja vaatebrändeillä rikastunut miljardööri on sijoittanut vuosien varrella kymmeniä miljoonia euroja jälkikasvunsa autourheilu-uraan.

Hämmästyttävää kyllä, vaikka talli varikolla liikkuneiden tietojen mukaan neuvotteli Vettelin kanssa jo pidempään, Pérez ei ollut kuullut tallin suunnalta minkäänlaista vihjausta lähdöstään ennen sitä, kun Racing Point julkaisi tiedotteensa keskiviikkona illalla.

– Ei. Ei ollut mitään, mikä olisi valmistanut minua. Kuulin asiasta virallisesti eilen illalla. Kaikki palaute, mitä sain, viittasi siihen, että halusimme kaikki jatkaa yhdessä. Asiat muuttuivat lopussa, Pérez sanoi torstaina Mugellossa.

Lawrence Stroll itse kertoi asiasta Pérezille puhelimitse.

Toisaalta Racing Pointin toiminta on myös ymmärrettävää. Talli ei voinut kertoa Pérezille tämän lähdöstä ennen kuin Vettel on allekirjoittanut sopimuksensa.

Joka tapauksessa kuvio muistuttaa paljon sitä, miten Ferrari kohteli Vetteliä aiemmin tänä vuonna. Myös Vettelin uskottiin solmivan tallinsa kanssa jatkosopimuksen – hän itsekin luuli niin – kunnes tallipäällikkö Mattia Binotto ilmoitti yllättäen, ettei sopimusta ole tulossa. Vettel ja Ferrari eivät edes ehtineet neuvotella uudesta sopimuksesta.

Puheet purkupykälästä puppua

Pérezin tuore paljastus vahvistaa sen, ettei hänen sopimuksessaan ollut ainakaan sellaista purkupykälää, josta F1-varikolla kuukausi sitten kohistiin. Huhujen mukaan Racing Pointin olisi pitänyt aktivoida purkupykälä heinäkuun loppuun mennessä. Tallipäällikkö Otmar Szafnauer kiisti tällaisen pykälän olemassaolon jo aiemmin.

Péreziä on viety huhuissa kaikkein vahvimmin Haasille, mutta viimeisen vuorokauden aikana esillä on ollut myös spekulaatioita siitä, voisiko meksikolainen siirtyä Max Verstappenin rinnalle Red Bullille. Pérez itse ei aio ottaa asiasta paineita, mutta sanoo hyväksyvänsä vain sellaisen paketin, joka motivoi häntä jatkamaan F1:ssä.

– Olen rennoin mielin. Olen etuoikeutetussa asemassa. Tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja, eikä minulla ole kiire mihinkään. Viikonloppuna täytyy keskittyä kilvanajoon. Katson, mitä on tarjolla, ja sitten teen päätöksen, mutta en usko, että teen sitä vielä lähiaikoina.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja