Mihin Sergio Perez viittaa? F1-tallista lähtö toi heti pöydälle "yllättäviä vaihtoehtoja"

2:41
Sebastian Vettel korvaa Sergio Perezin ensi kaudella Aston Martinilla. F1-mestarin sopimus julkaistiin torstaina.

Keskiviikkona lähdöstään Racing Pointin F1-tallista tiedottanut Sergio Perez on saanut useita yhteydenottoja eri F1-talleista.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Perez kertoi itse omasta lähdöstään ennen kuin Racing Point ilmoitti seuraavana päivänä palkanneensa Sebastian Vettelin ensi kaudesta lähtien Aston Martinina tunnettavan tiimin kuljettajaksi.

Seitsemän vuotta tallissa viettänyt Perez kertoi jo saaneensa monia yhteydenottoja mahdollisista tallipaikoista. Hän oli täysin valmistautunut jatkamaan Racing Pointilla, mutta nyt kaikki vaihtoehdot ovat pöydällä.

– Olen hyvissä asemissa ja aika yllättynyt niistä vaihtoehdoista, joita minulla on jäljellä, Perez valotti torstain lehdistötilaisuudessaan.

– En kuitenkaan halua kiirehtiä. Haluan nähdä, mitä vaihtoehtoja on, ja sitten tehdä valintani. En odota, että se tapahtuu lyhyellä aikavälillä, meksikolainen lisäsi.

Perezin todennäköisimmiksi tallivaihtoehdoiksi on spekulaatioissa nostettu Haas ja Kimi Räikkösen edustama Alfa Romeo, joiden kummatkin ajopaikat ovat vielä vahvistamatta ensi vuodelle. Räikkönen ei ole vielä kertonut jatkosuunnitelmiaan, ja Haasin epäillään vaihtavan sekä Romain Grosejanin että Kevin Magnussenin.

Mahdollisuus saattaisi löytyä myös Red Bullin leiristä, jonka ykköstiimissä Alexander Albonin tilanne on epävarma. Myöskään kakkostiimi AlphaTauri ei ole vielä vahvistanut Pierre Gaslyn ja Daniil Kvjatin jatkoa.

Perezille pysyminen F1-sarjassa ei ole kaikki kaikessa, vaikka sitä hän lähtökohtaisesti hakee.

– Kaikki on auki juuri nyt. Päätavoitteeni on pysyä F1:ssä. Minusta tuntuu, että olen vielä erittäin nuori ja nälkäinen, ja haluan jatkaa formula ykkösissä, mutta paketin täytyy olla oikea, hän linjaa.

– Sen täytyy olla myös pitkäaikainen projekti, joka tähtää vuoteen 2022, koska silloin odotan sääntömuutosten tekevän ison vaikutuksen. Se on pääsyy, jonka takia haluan jatkaa.

– Jos en löydä mitään F1:stä, alan katsella muita sarjoja. Välivuosi ei kuulosta minusta hyvältä idealta. Siinä tapauksessa lopettaisin mieluummin ja miettisin muita vaihtoehtoja, Perez sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja