Sebastian Vettelille sataa kiitosta Toro Rosso -kuskilta: "Seb on yksi idoleistani"

F1-sarjan Toro Rosso -tallissa kilpaileva Pierre Gasly kertoo sarjan nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin olleen tukemassa hänen nousuaan kohti kuninkuusluokkaa.

Gasly saa ensi kaudella ylennyksen Toro Rossolta emotallin Red Bullin kuljettajaksi. Ranskalaiskuljettaja kertoo Vettelin tarjonneen hänelle aina arvokkaita neuvoja.

- Tulen todella hyvin toimeen "Sebin" kanssa. Hän on ollut minulle suuresti avuksi. Menin tapaamaan häntä voitettuani GP2-mestaruuden (2016), koska olin vaikeassa tilanteessa siksi, etten saanut mahdollisuutta siirtyä suoraan formula ykkösiin. Olin hyvässä paikassa, mutta väärään aikaan, Gasly kertoi F1-sarjan viralliselle Beyond The Grid -podcastille.

- Kysyin häneltä mielipidettä omasta tilanteestani. Miten näet asiat ja millaisia neuvoja voisit antaa minulle? Istuimme alas keskustelemaan Meksikossa kuljettajien palaverin jälkeen. Hän oli todella ystävällinen ja mukava, Gasly jatkoi.


Ennen siirtoaan Ferrarille neljä mestaruutta Red Bullilla voittanut Vettel kannusti Gaslya tarttumaan tilaisuuteen kilpailla vuosi Japanin Super Formula -sarjassa.

- Hän kertoi minulle kokemuksistaan Red Bullilla ja sanoi Super Formulan tarjoavan mahtavan tilaisuuden lähteä ulkomaille. Minun täytyisi vain jatkaa työntekoa ja näyttää Red Bullille peräänantamattomuutta, koska talli jatkaisi arviointiani.

- Seb on yksi idoleistani. Se saattaa kuulostaa hieman oudolta, mutta häntä ihailin jo kilpaillessani kartingissa. Nyt on mahtavaa olla formula ykkösissä yhdessä hänen kanssaan. Taistelemme ensi vuonna toisiamme vastaan, mutta kunnioitan häntä suuresti. Hän on vaikuttava persoona, todella fiksu ja vaatimaton. On aina hienoa päästä vaihtamaan kuulumisia hänen kanssaan. Voin aina oppia hänen kokemuksistaan, Gasly summasi.

Lue myös:

    Uusimmat