Sebastian Vettel vahvisti Mercedes-leiristä tulleet epäilyt

5:07
Niki Juusela ja Ossi Oikarinen keskustelevat Mercedeksen ajoviikosta ja Ferrarin piilottelusta talvitesteissä.

Mercedes epäili, että sen päävastustaja Ferrari piilotteli vauhtiaan Barcelonan talvitestien avausviikolla. Italialaistiimin tähtikuski Sebastian Vettel on vahvistanut tämän.  

Vettel kellotti nopeimman Ferrarilla ajetun ajan testien avausviikolla, mutta se jäi jopa 2,4 sekuntia Mercedeksen Valtteri Bottaksen ykkösajasta. 

Ferrarin tallipomo Mattia Binotto ehti jo sanoa, että hän huolestunut punaisen auton vauhdista. Mercedes oli kuitenkin päätynyt analyysissään sellaiseen tulokseen, että Ferrari rääkkäsi moottoriaan huomattavasti muita talleja pienemmillä kierroksilla. 

Vettel vahvistaa sen, ettei Ferrari ottanut moottorista kaikkea irti.  

– Tämän hetken tavoite ei ole selvittää moottorin maksimitehoa, vaan mahdollisimman ison kierrosmäärän ajaminen, Vettel kommentoi. 

– Olemme tietysti tehneet moottorille paljon dyno-testejä ja selvittäneet näin auton luotettavuuden, mutta moottorin vieminen äärirajoille ei ole järkevää testeissä, emmekä halua näyttää sitä kaikille, saksalaiskuski summaa. 

Vettelin Ferrari hyytyi radan varteen viime viikon kolmantena testipäivänä perjantaina. Talli tiedotti maanantaina, että moottoriongelma johtui viasta voitelujärjestelmässä. 

Talvitestit jatkuvat Barcelonassa keskiviikkona ja päättyvät perjantaina. 

Lähde: planetf1.com

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.