Sebastian Vettel menetti itsehillintänsä kohutuomiosta – lue tulinen radiokeskustelu kokonaisuudessaan: "Tämä on väärä maailma"

Ferrarin Sebastian Vettel höyrysi tulikivenkatkuista tekstiä saatuaan viiden sekunnin aikarangaistuksen Montrealin F1-kisan kärkipaikalla. Saksalainen antoi palaa tiimiradiossa täysin palkein.

Vettel sai aikakakun, kun hän oli ajautunut kärkipaikalta ruohikolle ja tuomaristo katsoi saksalaisen estelleen Mercedeksen Lewis Hamiltonia radalle palaamisen yhteydessä. Hamilton yritti ohi radan oikeasta reunasta, mutta Vettel ei jättänyt tälle juuri tilaa.

Vettel menetti rangaistuksen seurauksena voiton Mercedeksen Hamiltonille, vaikka tulikin tätä ennen maaliin.

Näin Vettelin ja Ferrarin radiokeskustelu eteni kokonaisuudessaan:

Insinööri: 
– Saimme viiden sekunnin aikarangaistuksen vaarallisesta radalle paluusta. Pää kylmänä, pää kylmänä. Hamilton kolme sekuntia perässä...

Vettel:
– Ei ollut mitään, minne olisin voinut mennä. Vakavasti, ei mitään, minne mennä. En nähnyt häntä.

I:
– Kuitti.

SV:
– Minun täytyi mennä ruohikolle ja tulin takaisin. Hänellä on hyvä pito, mihin hittoon minun olisi tullut mennä? Minulla on ruohoa renkaissani. Se on hänen virheensä, jos hän päättää mennä tuonne. Jos hän olisi mennyt sisäkautta, hän olisi ohittanut minut.

I:
– Ok, pysy keskittyneenä, kuitti, pysy keskittyneenä. Kymmenen kierrosta jäljellä.

SV:
– Olen keskittynyt. Mutta he ovat ryöväämässä voittoa meiltä.

I:
– Kuitti.

Radiokeskustelu jatkui kisan jälkeen.

SV:
–Sinun tulee olla täysin sokea mies, jos ajattelet, että on mahdollista mennä nurmikolle ja kontrolloida sitten autoa. Olin onnekas, etten osunut seinään. Mihin hittoon minun olisi tullut mennä? Tämä on väärä maailma, kerron teille. Tämä ei ole reilua.

Tallipäällikkö Mattia Binotto yritti tässä kohtaa rauhoitella Vetteliä.

SV: 
– En pysy rauhallisena. Tämä ei ole reilua. Tämä ei ole reilua. Olen vihainen. Ja minulla on oikeus olla vihainen. En välitä, mitä ihmiset sanovat.


Lue myös:

    Uusimmat