Sebastian Vettel haukkui F1-sarjan pystyyn – latasi kyseenalaisen kommentin valituksensa jälkeen

Ferrarin Sebastian Vettel menetti Montrealin F1-kilpailun voiton viiden sekunnin aikarangaistukseen, jonka saamista hän on kritisoinut rajusti. Kisan jälkeen nelinkertainen maailmanmestari kohdisti arvostelunsa laajemmin myös F1-sarjan nykytilaan.

Tuomaristo katsoi Vettelin estelleen Mercedeksen Lewis Hamiltonia sen jälkeen, kun saksalainen ajautui kärkitaistossa ruohikolle. Vettel sai viiden sekunnin aikarangaistuksen, ja vaikka hän ajoi ensimmäisenä maaliin, Hamilton otti voiton.

– Minä todella rakastan kilvanajoa. Olen puhdasoppinen, toiseksi sijoittunut Vettel sanoi.

– Kyse ei ole vain tämän päivän päätöksestä. On muitakin päätöksiä. Ja sanat, kun nykyään puhutaan radiossa – meillä on virallinen kieli ja minusta se on aivan väärin. Meidän pitäisi saada sanoa, mitä me ajattelemme, mutta me emme saa.


Vettel jakoi erikoisen kommentin siihen nähden, miten hän valitti aikasanktiostaan kisan aikana radiossa ja sen jälkeen myös medialle.

– En ole tyytyväinen tähän kaikkeen valitukseen ja sellaiseen, jota näemme niin usein. 

– Meillä on tämä puhe – sain etua, en saanut etua, vältin kolarin, kaikki tämä. Minusta se on väärin. Se ei ole todella sitä, mitä käymme läpi autossa. Tämä on kilvanajoa.

Vettelin mukaan puhe kuulostaa lakimiesten viralliselta kieleltä, joka ei tee lajille hyvää.

– Tämä ei ole laji, johon rakastuin, kun katsoin tätä (lapsena).

Lue myös:

    Uusimmat