F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sebastian Vettel epätoivoisessa tilanteessa: "Minulla ei ole enää vastauksia"

0:33
Vettel koki ajaneensa hyvin, mutta sekään ei nyky-Ferrarilla riitä.

Sebastian Vettelin viimeisestä Ferrari-kaudesta on tulossa painajaismainen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian toinen GP suorana 7.-9.8.
Su: Britannian toinen GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vettel on saavuttanut kauden neljässä ensimmäisessä osakilpailussa vain 10 pistettä, ja hän on MM-sarjasssa 13. sijalla. Vettelin tähän saakka paras tulos on Unkarin GP:stä vahvan ajon jälkeen irronnut kuudes sija, joka on samalla ainoa kerta tällä kaudella, kun Vettel on ollut kisatuloksissa tallikaverinsa Charles Leclercin edellä.

Kuten lauantaina Silverstonessa taas nähtiin, Vettelillä on suuria ongelmia jo aika-ajoista lähtien. Aika-ajosijoitukset 11, 10, 5, 10 ja 12 ovat kaukana siitä, mitä Vetteliltä on totuttu näkemään. Ferrari-kuljettajien välillä tämän kauden aika-ajot ovat menneet Leclercille 3–2.

Merkillepantavaa Ferrari-kuljettajien aika-ajovertailussa on se, että molempina kertoina kun Vettel on ollut edellä, Leclerc on ollut vain sadasosien päässä seuraavalla sijalla. Kun taas Leclerc on ollut edellä, ero Vetteliin on mitattu kymmenyksissä – pahimmillaan lähes sekunnissa – ja heidän väliinsä on aina mahtunut muita kuljettajia.

Lauantaina Silverstonessa Vettel hävisi Leclercille aika-ajojen toisessa osiossa 0,369 sekuntia ja putosi toisen kerran tällä kaudella viimeiseltä 12-minuuttiselta.

– Yritin kaikkeni. Olin kohtuullisen tyytyväinen kierroksiini, mutta auto... Olemme yrittäneet monia asioita viime viikonlopun jälkeen, eikä niillä ole oikeastaan mitään vaikutusta. Nähdäkseni olemme enemmän tai vähemmän jumissa, Vettel sanoi Formula1.comin mukaan.

Vettelin mukaan tilanne on kaikin puolin turhauttava: millään, mitä hän tai talli tekee, ei ole positiivista vaikutusta suorituskykyyn.

– Sanotaanko niin, että tämä on hyvin erilaista kuin normaalisti. En tiedä. Minulla ei ole enää vastauksia.

Kaiken huipuksi Vettelillä on ollut Silverstonessa teknisiä ongelmia molempina viikonloppuina. Tällä kertaa hänen autoonsa vaihdettiin toisissa harjoituksissa nähdyn ongelman jälkeen uusi moottori.

Ajoittain epätoivoiseltakin vaikuttavasta tilanteesta huolimatta Vettel yrittää pysyä vielä positiivisena.

– Olen optimisti, joten yritän aina nollata itseni paremman huomisen toivossa. Positiiviselta kannalta katsottuna: olin tyytyväinen kierrokseeni. Tuntui siltä, että siinä oli kaikki kohdallaan. Olen ajanut huonompiakin kierroksia elämässäni ja sijoittunut silti korkeammalle. Olen siis tyytyväinen kierrokseeni.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja