Mainos

Perussuomalaiset erotti Sebastian Tynkkysen – "giljotiinille ja naps"

Perussuomalaisten hallitusjatkon kyseenalaistanut 3. varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on erotettu puolueesta.

Perussuomalaisten puoluehallitus teki päätöksen kokouksessaan perjantai-iltana, kertoo perussuomalaisten verkkolehti Suomen Uutiset.

Puoluehallituksen mukaan syynä potkuihin oli se, että Tynkkynen oli julkaissut ilman lupaa nimet, jotka oli kerännyt perussuomalaisten yhteiskokousta vaatineeseen nettivetoomukseen. Puoluehallituksen mukaan tämä loukkasi puolueen jäsenten oikeuksia.


Puoluehallitus sanoo pyytäneensä Tynkkyseltä selvitystä henkilötietojen käsittelystä. Perjantai-illan kokouksessa puoluehallitus perehtyi Tynkkysen kirjalliseen vastineeseen, mutta ei pitänyt sitä riittävänä, vaan päätti yksimielisesti erottaa tämän puolueen jäsenyydestä.

– Tynkkysen vastuullinen asema puolueessa huomioiden menettely on puoluehallituksen mukaan erityisen moitittavaa, Suomen Uutiset kirjoitti.

"Kukaan ei soittanut ja kertonut" 

Tynkkynen ei itse osallistunut kokoukseen, koska oli sen aikaan Islannissa. Maanantain vastaisena yönä Facebook-sivuillaan julkaisemallaan videolla Tynkkynen sanoo, että hänelle ilmoitettiin erottamisesta sähköpostilla. 

– Kukaan puoluehallituksesta ei soittanut ja kertonut. Olen ollut jo kolme päivää puolueen ulkopuolella, mutta en ole tiennyt siitä mitään, hän sanoo videolla.

Tynkkynen oli aiemmin vaatinut perussuomalaisten puoluevaltuuston, eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen yhteiskokousta, jossa keskusteltaisiin perussuomalaisten suhtautumisesta Kreikan tukipaketteihin ja maahanmuuttopolitiikkaan. Toissaviikolla puoluehallitus päätti äänin 11-2, ettei kokousta järjestetä.

Tynkkysen mukaan hänet haluttiin savustaa ulos puolueesta hinnalla millä hyvänsä.

– Ihan sanaton olo, ei tiedä mitä sanoisi. Soinin giljotiini. Halutaan vaikka väkisin viedä ihminen sille giljotiinille, ja naps, hiljaiseksi sen jälkeen.

Tynkkysen videosta kertoi Yle.  

Jos video ei näy upotettuna, niin katso Tynkkysen Facebook-video TÄSTÄ.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja