Sebastian Ahon kohutapaus antoi askelmerkit toisen NHL-suomalaistähden jättisopimukselle? – ”Hyvin vertailukelpoinen”

Sebastian Aho jatkosopimukseen Carolinan kanssa 1:26
Videolla juttua Sebastian Ahon jatkosopimuksesta.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä suomalaisen tähtihyökkääjän Sebastian Ahon sopimuspyörittelyt olivat isosti esillä tämän viikon alkuvaiheilla, kun Montreal Canadiens teki hänelle niin sanotun offer sheetin. Ahon oikeudet omistava Carolina Hurricanes päätti kuitenkin vastata tähän, minkä myötä Aho jatkaa seuran riveissä. Kyseinen, kohua herättänyt tapaus on kuitenkin antamassa askelmerkkejä toiselle suomalaistähdelle.

21-vuotias Aho ei ollut ainut kovan luokan suomalaisnimi, joka ehti valua rajoitetuksi vapaaksi agentiksi. Yksi esimerkki näistä on Mikko Rantanen, jonka oikeudet ovat Colorado Avalanchen hallussa.

Viime kaudella Rantanen, 22, takoi erittäin kovaa jälkeä Avalanchen paidassa. 74 ottelussa hänelle merkattiin tehot 31+56=87.

Rantasen tuleva sopimus saattaa saada varsin vahvasti mallia Ahon uudesta diilistä. Aho allekirjoitti viiden vuoden ja 42,27 miljoonan dollarin (37,48 miljoonaa euroa) arvoisen sopimuksen.

Joe Sakic (Avalanchen GM) sanoi, että Ahon sopimus on hyvin vertailukelpoinen Rantaseen nähden siinä suhteessa, että minne Rantasen palkkojen keskiarvo on menossa, Avalanchea tarkasti seuraavaa toimittaja Adrian Daterkirjoitti.

Rantasen kohdalla uuden sopimuksen palkkojen keskiarvo saattaa nousta vielä hieman korkeammalle, sillä hänen pistetahti on ollut Ahoon nähden astetta kovempaa.

– Pitää kuitenkin muistaa, että Edmonton Oilersin Leon Draisaitl nakutti viime kaudella 105 pistettä ja hänen palkkojen keskiarvo on 8,5 miljoonaa dollaria. Se on toinen vertailukohde, jonka Avalanche tuo varmasti esille sopimusneuvotteluissa Rantasen agentin Mike Liutin kanssa, Dater muistutti.

Dater uskoo, että Avalanche ja Rantanen löytävät yhteisymmärryksen uudesta sopimusta ennen kauden alkua, eikä neuvotteluissa nähtäisi täten suurta draamaa. 

Lue myös:

    Uusimmat