Sebastian Aho jatkaa Carolinassa pitkällä sopimuksella! – "Tämä oli helppo päätös"

Sebastian Aho jatkosopimukseen Carolinan kanssa 1:26
Sebastian Aho jatkosopimukseen Carolinan kanssa.

Suomalaishyökkääjä Sebastian Aho jatkaa NHL-uraansa Carolina Hurricanesissa, seura vahvistaa.

Tilanne sähköistyi maanantaina, kun Montreal Canadiens tarjosi rajoitetulle agentille Aholle viisivuotista sopimusta, jonka keskivuosipalkka on 8,454 miljoonaa dollaria eli noin 7,5 miljoonaa euroa. Carolinan tuli tämän jälkeen vastata tarjoukseen seitsemän päivän aikana samoilla sopimusehdoilla pitääkseen Ahon.

Hurricanes vahvisti nyt verkkosivuillaan tekevänsä viisivuotisen, kauteen 2023–24 ulottuvan sopimuksen Ahon kanssa. Sopimuksen keskivuosipalkka on sama 8,454 miljoonaa dollaria kuin Montrealin tarjouksessa. Kontrahdin kokonaisarvo on 42,27 miljoonaa dollaria eli 37,38 miljoonaa euroa.

– Tämä oli helppo päätös. Sebastian on yksi liigan parhaista pelaajista ja keskuspalanen siinä, mitä rakennamme tänne. Olemme puhuneet hänelle prosessin aikana ja hän on tehnyt selväksi, että hän haluaa pysyä Raleighissa ja olla osa tätä organisaatiota, Carolinan GM Don Waddell sanoi.

Waddellin mukaan missään vaiheessa ei ollut mitään huolta, etteikö Hurricanes kykenisi vastaamaan Montrealin tarjoukseen. 

– Jälleen kerran, Carolinaa ei tule aliarvioida. Meillä on suunnitelma ja resurssit voittaa Stanley Cup.

Carolinan omistaja Tom Dundon sanoi Ahon olevan tärkeä osa seuran tulevaisuutta. Samalla hän korosti Carolinan olevan onnekas, kun Aho on heillä.

– Emme koskaan olleet aikeissa antaa hänen mennä. Hän ei halunnut mennä. On vain osa bisnestä saada sopimus tehtyä, Dundon sanoi The News & Observerin mukaan.

Aho, 21, on pelannut NHL:ää tätä ennen kolme kautta Carolinassa. Kuluneella kaudella hän takoi 82 runkosarjaotteluun uransa ennätyspisteet 30+53=83. Lisäksi 15 pudotuspelimatsiin syntyivät tehot 5+7=12.

Lue myös:

    Uusimmat