Sebastian Aholle järkyttävä kuorma NHL-ottelussa – kuinka tärkeä voi yksi mies seuralleen olla?

NHL:n kiivaassa pelitahdissa näkee harvoin hyökkääjillä yli 25 minuutin peliaikaa yhdessä ottelussa, mutta Sebastian Aho vietti jäällä lähes puolet ottelusta Carolina Hurricanesin voitossa.

Aho pelasi Carolinalle 3-2 voittolaukauskisassa päättyneessä ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan hurjat 28 minuuttia ja 27 sekuntia.

Kyseinen lukema olisi kova saldo monelle avainpuolustajallekin, mutta hyökkääjien mittakaavassa lukema on jo eläimellinen. Vaihtoja hänelle kertyi kamppailussa peräti 33 niiden ollessa pituudeltaan noin 46 sekunnin mittaisia.

Tuosta ajasta Aho oli ylivoimalla jäällä kolme ja puoli minuuttia, joten viidellä viittä vastaan pelatessa hän tahkosi kentällä reilut 23 minuuttia. Aloituksia Aho otti hurjat 27, joista suomalaisen voittoon päättyi 15.

Tästä huolimatta Aho jäi muiden suomalaispelaajien Teuvo Teräväisen ja Saku Mäenalasen tavoin ilman tehopisteitä. Hän pääsi yrittämään ratkaisua myös voittolaukauskisassa, mutta tilanne päättyi maalivahti Matt Murrayn torjuntaan.

Aho on joukkueensa ykkösketjun ja ylivoiman kapellimestari. Hän on tehnyt kauden 72 ottelussa tehot 30+48=78.