Sebastian Aho naulasi Carolinan voiton – paluun tehnyt Tuukka Rask juhli NHL-uran merkkipaalua

Jääkiekon NHL:ssä Sebastian Aho viimeisteli Carolina Hurricanesin 4–1-voiton Nashville Predatorsista.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Carolinan 1–0-johdossa. Joukkue sai toisessa erässä kiekon Nashville Juuse Saroksen selän taakse kahdesti.

Predators kiri kolmannessa erässä Erik Haulan maalilla, mutta erän lopussa Aho pääsi vielä maalinteonmakuun. Ylivoimalla Vincent Trocheck sai syötettyä kiekon maalin tuntumassa olevalle Aholle, joka laukoi sen verkkoon.

Saros torjui pelissä 25 laukausta 29:stä. Paine Carolinan päässä oli vähäisempää. Joukkueen maalivahti Petr Mrazek pysäytti pelissä 20 laukausta.

Raskille 300:s NHL-voitto

Ylävartalovamman vuoksi sivussa ollut Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask palasi vartioimaan bostonilaisten häkkiä. Rask nähtiin viimeksi kaukalossa maaliskuun lopulla.

Bruins päihitti pelissä New York Islandersin lukemin 4–1. Liigan sivujen mukaan voitto on Raskille 300:s NHL-voitto.

Detroit Red Wings voitti Chicago Blackhawksin 4–1. Chicagon maalia vahtinut Kevin Lankinen torjui pelissä 23 laukausta 27:stä.

Nutivaaralle kaksi maalisyöttöä

Floridalaisjoukkueiden kohtaamisessa kotijoukkue Tampa Bay Lightning otti Florida Panthersista 3–2-jatkoaikavoiton.

Ensimmäisen erän jälkeen Panthers johti peliä, mutta Lightining tuli tasoihin ylivoimalla toisessa erässä. Kolmannessa erässä molemmat joukkueet tekivät maalin.

Floridan Markus Nutivaara oli syöttämässä kumpaakin joukkueensa maalia. Lightningin Victor Hedman ratkaisi pelin jatkoajalla joukkueensa hyväksi.

Buffalo Sabres voitti Washington Capitalsin 5–2. Sabresin Henri Jokiharju sai syöttöpisteen pelin ensimmäiseen maaliin.