Sebastian Aho napsi syöttöpisteitä – suomalaisvahdilla täydellinen ilta NHL:ssä

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanesin suomalaispelaaja Sebastian Aho nappasi kaksi syöttöpistettä tämän joukkueen ottaessa vieraissa 3–2-voiton Pittsburgh Penguinsista.

Ottelun alku näytti heikolta Carolinalle Pittsburghin Sidney Crosbyn tehtyä avausosuman ensimmäisessä erässä tunkemalla kiekon sisään Carolinan venäläisvahti Pjotr Kotshetkovin patjojen välistä.

Carolina tasoitti toisessa erässä. Sebastian Aho merkittiin Martin Necasin maalin toiseksi syöttäjäksi.

Loppuerästä Aho sai toisen syöttöpisteensä, kun Andrei Svetshnikov nappasi suomalaispelaajan laukauksesta syntyneen irtokiekon ja viimeisteli vanhanaikaisella.

Pittsburghin viime hetken tasoitusmaalin vuoksi ottelu venyi jatkoajalle ja ratkesi Brett Pescen maalista.

Aholle on tältä kaudelta kertynyt 23 pelaamastaan ottelusta tehot 9+16 eli keskimäärin yli piste per ottelu.

Kähköselle NHL-uran kolmas nollapeli

San Jose Sharksin suomalaisvahti Kaapo Kähkönen otti kauden ensimmäisen nollapelinsä. Vierasottelu Montreal Canadiensia vastaan päättyi kalifornialaisjoukkueen 4–0-voittoon.

Kauden kymmenennen ottelunsa pelanneelle Kähköselle kertyi ottelusta 28 torjuntaa.

Kähköselle nollapeli oli NHL-uran kolmas. Aiemmat nollapelinsä suomalaisvahti otti toissakaudella, jolloin hän pelasi Minnesota Wildin riveissä.

Montrealin Joel Armialle kertyi ottelussa lähes 16 peliminuuttia.

San Josen alkukausi on ollut tahmainen, sillä joukkue on Tyynenmeren divisioonan häntäpäässä.

Nashvillen Granlund syöttäjänä jatkoajan ratkaisuosumassa

Nashville Predators voitti jatkoajalle venyneen kotiottelunsa Anaheim Ducksia vastaan maalein 2–1.

Myös Nashvillen maalilla nähtiin suomalaisosaamista. Juuse Saros sai pidettyä maalinsa puhtaana yli 50 minuutin ajan, kunnes Anaheimin Troy Terryn rannelaukaus livahti Saroksen räpylästä maaliin ja vei ottelun jatkoajalle.

Jatkoajan toiseksi viimeisellä minuutilla peli ratkesi kotijoukkueen eduksi, kun Mikael Granlund avasi hyökkäysalueen kulmasta Roman Josin maaliin johtaneen tilanteen.

Syöttöpisteen myötä Granlundin tehot ovat tältä kaudelta 2+14.