Video: Saukot raatelivat uimariin veriset vammat: "Uskon, että ne halusivat tappaa minut"

Saukot iskivät terävät hampaansa uimariin Kaliforniassa: "Uskon, että ne halusivat tappaa minut" 0:28
Katso videolta, millaisia vammoja saukot tekivät Matt Leffersille.

Yhdysvaltalainen Matt Leffers koki syyskuussa kauhunhetkiä uimareissullaan Serena lakes -järvien alueella pohjoisessa Kaliforniassa. Kalaisia vesiään puolustaneet aggressiiviset saukot aiheuttivat terävillä hampaillaan miehelle noin neljäkymmentä erilaista vammaa.

Leffers kertoo NBC-uutiskanavan paikalliselle yhteistyökumppanille, että hänen suvullaan on ollut kyseisellä järvellä mökki jo kolmenkymmenen vuoden ajan.

Saukkojen raatelemaksi joutunut mies ei ole kertomansa mukaan kokenut koskaan vastaavaa.

Painajainen alkoi, kun vedessä ollut mies tunsi yhtäkkiä jonkun puraisevan häntä pohkeesta. Vain sekunteja myöhemmin hampaat pureutuivat uudelleen hänen lihaansa.

– Aloin sen jälkeen uimaan nopeasti, mutta yllättäen saukko nousi esiin aivan edessäni ja puraisi minua taas.

– Nämä otukset olivat niin aggressiivisia. Uskon, että ne halusivat tappaa minut. Se oli kaikista karmein kokemus koko elämässäni, mies kertaa tapahtumia.

Leffersin vaimo riensi apuun polkuveneellä ja matka jatkui vaimon kyydillä sairaalahoitoon. Kaksi kuukautta tapahtuneesta miehen jalassa näkyvät edelleen arvet.

Missä ravintoa, siellä saukot

Osavaltion viranomaisilta saatujen tietojen mukaan samassa paikassa oli tapahtunut myös aiempi saukkojen hyökkäys menneenä kesänä. Viranomaiset kertovat myös saukkojen hyökänneen koiran kimppuun Reddingissä, joka sijaitsee Serene Lakes -järviä pohjoisempana.

Kalifornian kala- riistaviraston edustaja Peter Tira muistuttaa, että saukot ovat terävähampaisia petoeläimiä.

– Normaalisti ne eivät käy ihmisten tai suurempien eläinten kimppuun. Ne voivat kuitenkin puolustaa reviiriään, mikäli kokevat sen olevan uhattuna.

Paikalle vierailleiden biologien mukaan järven rikas kalakanta on todennäköisesti houkutellut saukot majailemaan alueelle, ja ne puolustavat hyviä apajiaan kärkkäästi.

 Viranomaisten täytyy tehdä tilanteelle jotain ennen kuin joku kuolee, viraston selitykseen tyytymätön Matt Leffers sanoo.

Vaikka ani harva joutuu saukkojen vihan kohteeksi, NBC:n mukaan Yhdysvalloissa raportoidaan saukkojen hyökkäyksistä aika-ajoin.

Lue myös:

    Uusimmat