Nina pelasti kaksi orvoksi jäänyttä saukonpoikasta Örön linnakesaarelta – katso hellyyttävä video

Nina pelasti kaksi orvoksi jäänyttä saukonpoikasta Örön linnakesaarelta – katso hellyyttävä video 1:00
Katso video: Saukkovauvojen tarina sai onnellisen lopun

Örön linnakesaarelta pelastettiin viime viikolla kaksi saukonpoikasta. Hellyyden- ja lämmönkipeät poikaset hakeutuivat ihmisten lähelle ja toinen poikasista jopa kiipesi löytäjänsä syliin.

Pikkuiset saukonpoikaset löytyivät kosteikosta peräkkäisinä päivinä, toinen torstaina 10. elokuuta ja toinen perjantaina 11. elokuuta. Niiden emon epäillään kuolleen, koska sitä ei ole näkynyt saarella.

Torstaina löytynyt poikanen, Mussu, oli vikissyt kylmissään ja haketunut löytäjänsä lähelle hakemaan lämpöä. 

Eläin oli löytöhetkellä pahasti haavoittunut. Pienokaisella oli kehossaan haavoja, joissa kömpi toukkia. 

Örön matkailuyrittäjä Nina Liski-Tirkkonen epäilee minkin tai supikoiran hyökänneen eläimen kimppuun. Alueella liikkuu myös merikotkia, mutta Liski-Tirkkonen ei usko niiden aiheuttaneen Mussun haavoja.

– Merikotka olisi pistellyt poikasen poskeensa, hän epäilee.

Myös perjantaina löydetty Sami-saukonpoikanen oli löydettäessä surkessa kunnossa ja haavoittunut. Poikanen huusi kipeällä äänellä ja hakeutui jopa löytäjänsä syliin.

Poikaset kuljetettiin löytöpäivinään ensin mantereelle Saloon taksiveneellä, mistä matka jatkui Korkeasaaren Villieläinsairaalaan. Matkalla poikaset söivät raakoja ahvenfileitä hyvällä ruokahalulla.

– Ruoka niille kyllä kelpasi, toteaa Liski-Tirkkonen.

Poikaset saavat nyt tarvitsemaansa hoitoa haavoihin ja voivat hyvin. Sairaalassa eläimet opetetaan myös pärjäämään itsenäisesti luonnossa. 

Lentoyhtiö Helsinki Citycopter on ilmoittanut tarjoavansa poikasille juhlavan paluumatkan takasin kotisaarelle helikopterin kyydissä.

– Otamme tarjouksen totta kai vastaan, naurahtaa Liski-Tirkkonen.

Lue myös:

    Uusimmat