Sattuu sitä kirurgeillekin: Pyyhe vatsassa 25 vuotta ja muut hullut hoitovirheet

Aina kaikki ei mene nappiin edes kirurgin työssä. Lue millaisia outoja hoitovirheitä maailmalla on sattunut.

Ei se ollutkaan syöpä vaan pyyhe!

Japanilainen 49-vuotias mies alkoi pelätä pahinta, kun hän alkoi kärsiä hurjista vatsakivuista keväällä 2008. Sairaalassa todettiin, että miehen vatsassa on kahdeksan senttimetrin kokoinen kasvain, ja hänet kiidätettiin leikkauspöydälle hetimmiten.

Kirurgien hämmästyksellä ei ollut rajaa, kun vatsasta löytyikin syöpäpesäkkeen sijaan pyyhe.

Pyyhekasvaimen poistanut lääkäri tokiolaisesta Asahi General -sairaalasta kuvaili löydöstä sinivihreäksi ja softballin kokoiseksi.

Ainakaan potilaan muistissa ei ollut mitään vikaa, sillä hän muisti, että oli ollut 25 vuotta sitten sairaalassa hoidettavana mahahaavan vuoksi. Tästä pääteltiin, että leikkauksen tehneet lääkärit olivat unohtaneet yhden leikkauspyyhkeistä miehen vatsaan.

Sairaala pahoitteli tapahtunutta, eikä potilas nostanut hoitovirheestä syytettä.

Mihinkäs ne pihdit luiskahtivat?

Saksalainen 61-vuotias mies joutui vuonna 2007 leikkauspöydälle suolitukoksen vuoksi. Muutama viikko leikkauksen jälkeen miehen tila ei ollut parantunut vaan päin vastoin. Hän hakeutui lääkäriin pahoinvoinnin ja vatsakipujen vuoksi.

Röntgenkuvissa huomattiin, että vatsassa jököttivät 38 senttimetriä pitkät pihdit. Mitä tekivät lääkärit? Yrittivät peitellä virhettä. Pihdeistä ei suinkaan kerrottu potilaalle, vaan mies passitettiin korjausleikkauksiin.

Korjaavia leikkauksia tehtiin useita, koska pihdit olivat vahingoittaneet miehen sisuskaluja. Potilas kertoi ruotsalaiselle Aftonbladet-lehdelle, että vasta viidennen leikkauksen jälkeen hänelle kerrottiin, mitä vatsasta oli löytynyt.

Mies vaati korvauksina noin 1,3 miljoonaa euroa, mutta sairaala on luvannut korvata vain 130 000 euroa.

Halleluja, hän ei olekaan kuuro!

11-vuotiaat pojat eivät aina kuuntele vanhempiaan, mutta Jerome Bartensia pidettiin oikeasti puolikuurona yhdeksän vuotta. Eräänä päivänä hän leikki ystäviensä kanssa kirkon käytävällä, kun kuuli korvastaan poksahtavan äänen. Korvasta tipahti pumpulipuikon pää, ja kuin ihmeestä Jerome kuuli taas.

Hänen vanhempansa muistivat silloin, että poika oli tunkenut kaksivuotiaana pumpulipuikon korvaansa, ja sitä irrotettaessa puikko oli napsahtanut poikki. Lääkärit olivat tutkineet pojan korvaa, mutta he eivät olleet löytäneet sieltä mitään ylimääräistä. Diagnoosi oli ollut, että Jeremyn korvassa on vain vaikkua, joka kyllä jossain vaiheessa lähtisi pois.

– Nyt kuulen paljon paremmin ja uskon, että olen koulussakin paljon onnellisempi nyt, kun korvaani ei särje koko ajan, Jerome kommentoi Daily Mail -lehdelle.

Myös Jeromen isä on tyytyväinen.

– Jos hän oli leikkimässä puutarhassa, minun piti aina ennen huutaa yhdeksän tai kymmenen kertaa, ennen kuin hän vastasi minulle, isä kertoo.

Studio55.fi/Piritta Palokangas

Lähteet: http://www.dailymail.co.uk, http://www.aftonbladet.se, http://www.japantoday.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja