Sarjajumbo SaiPa hankkiutui eroon floppivahdistaan – korvaaja löytyi välittömästi

Maalikooste: SaiPa - JYP 7:02
Tämä ottelu jäi Jan Lukasin viimeiseksi SaiPa-paidassa.

SM-liigassa pelaava Lappeenrannan SaiPa on purkanut Jan Lukasin pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä tshekkivahdin kanssa. Lukasin korvaa Henri Kiviaho, joka pelaa SaiPassa loppukauden.

30-vuotias Lukas saapui täksi kaudeksi SaiPaan kovin odotuksin, mutta konkarivahdin koppi ei tarttunut toivotulla tavalla. Lukas pelasi SM-liigassa lopulta kahdeksan ottelua vaatimattomalla torjuntaprosentilla 82,9.

– Valitettavasti Janin osalta ei pelaajan eikä seuran odotukset täyttyneet ja toivon onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin, SaiPan urheilujohtaja Harri Ahototeaa seuran tiedotteessa.

Lukasin korvaajaksi saapuu 29-vuotias Henri Kiviaho, joka palaa SM-liigaan Tshekin pääsarjassa pelaavan Mountfieldin riveistä. Lukas puolestaan siirtyy Kiviahon korvaajaksi Mountfieldiin.

Tällä kaudella Kiviaho on torjunut viidessä ottelussa 89,9 prosentin varmuudella.

Juuri SaiPassa kiekko-oppinsa saanut Kiviaho ei ole pelannut kasvattajaseurassaan vielä otteluakaan, sillä SM-liigassa Kiviaho on kopannut kiekkoja KalPan, Ilveksen ja Ässien riveissä.

Nyt edessä on debyytti SaiPa-paidassa.

– Todella hienoa päästä takaisin kotiin ja pukemaan SaiPan paita jälleen kerran päälle. Vuodet ulkomailla on opettaneet paljon kaikin puolin ja nyt tuli erinomainen sauma palata kotikaupunkiin, Kiviaho iloitsee tiedotteessa.

Kiviaho on pelannut uransa aikana myös Slovakian pääsarjassa ja Yhdysvalloissa ECHL:ssä.

SaiPan alkukausi on ollut surkea. Joukkue on 18 pelatun ottelun jälkeen koko liigan viimeisenä.

Lue myös:

    Uusimmat