Raiskauksesta syytetty Tappara-pelaaja palaa joukkueen toimintaan

Raiskauksesta syytetty Tappara-hyökkääjä Topi Rönni palaa edustusjoukkueen toimintaan, seura tiedottaa asiasta verkkosivuillaan.

Rönniä vastaan nostettiin raiskaussyyte Helsingin käräjäoikeudessa lokakuussa. Asian käsittelypäivä on 12.3.2024. Epäilty rikos tapahtui kesällä 2021 Helsingissä. Nykyään 19-vuotias Rönni oli tuolloin vielä alaikäinen.

Tappara kertoi Rönniä koskevasta syytteestä julkisuuteen 19. lokakuuta. Samalla seura tiedotti pelaajan jäävän pois edustusjoukkueen toiminnasta toistaiseksi. 

Nyt tilanne muuttuu. Rönni on mukana joukkueen päivittäisessä toiminnassa tästä päivästä alkaen. 

On hyvä muistaa, että Suomessa tuomiovalta on oikeuslaitoksella ja syyttömyysolettama on oleellinen osa sekä ihmisoikeuksia että suomalaisia oikeusperiaatteita. Annamme nyt oikeuslaitoksen tehdä työnsä rauhassa, Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mika Aro sanoo seuran tiedotteessa

Tappara-toimitusjohtaja perustelee ratkaisua lakinäkökulmasta.

– Odotamme kaikilta työntekijöiltämme sellaista hyvää käytöstä, joka yleisesti liitetään urheiluun ja urheilijoihin. Työlainsäädännön näkökulmasta tilanne on kuitenkin yksiselitteinen: rikosepäily ei ole syy työsuhteen purkamiseen tai työntekijän siirtämiseen syrjään. Suhtaudumme rikosepäilyyn vakavasti, mutta odotamme oikeuskäsittelyä ja arvioimme pelaajan asemaa vasta sen jälkeen. Seura on työnantaja ja toimii työlainsäädännön mukaisesti, Aro jatkaa. 

Tapparan mukaan Rönnin osallistumisesta kokoonpanoon tulevissa otteluissa päättää normaalin käytännön mukaisesti päävalmentaja.

Rönni on pelannut tällä SM-liigakaudella Tapparan keskushyökkääjänä 12 ottelua tehopistein 1+1. Vuonna 2004 syntynyt kiekkoilija pelasi Tapparan junioriputkessa U16, U18 ja U20-ikäluokissa. Hän debytoi Liiga-tasolla kirvesrinnoissa kaudella 2021–22.

Rönni varattiin NHL:ään kesällä 2022. Hän on Calgary Flamesin toisen kierroksen 59:s varaus. 

Lue myös:

    Uusimmat