Sanna Marin varoitti SDP:n puoluekokousta siitä, että syksyllä on tehtävä vaikeita ratkaisuja: "Suomessakin tilanne voi pahentua"

Katso pääministeri Sanna Marinin puhe kokonaisuudessaan:"Olen ylpeä, että elän maassa jossa pääministeri siivoaa itse vessat" 11:52
Pääministeri Sanna Marin: "Olen ylpeä, että elän maassa, jossa pääministeri siivoaa itse vessat" – katso puhe kokonaisuudessaan

Sdp:n tuleva puheenjohtaja Sanna Marin kertoi SDP:n puoluekokouksessa poliittisessa linjapuheessaan, että syksyllä hallituksen on tehtävä myös vaikeita ratkaisuja talouden ja työllisyyden eteen.

– Työntäyteinen syksy on tulossa. Syksyllä on tehtävä päätöksiä työllisyystoimista. SDP:lle tärkeää on oikeudenmukaisuus. Eriarvoisuus ei saa kasvaa. Ratkaisut eivät ole helppoja. Kompromissit ovat kuitenkin helpompia, mitä selkeämpi oma linja on, Marin kertoi.

Marinin mukaan syksyllä politiikan asialistalla ovat erityisesti talous, työllisyys ja ilmastopolitiikkaa. Myös sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus etenee pääministerin mukaan siten, että lakiesitykset ovat eduskunnan käsittelyssä vielä tämän vuoden puolella.

Ilmastotyöhön liittyen hallitus julkaisee syksyllä energiaverouudistuksen ensimmäisen vaiheen, jolla pyritään vähentämään fossiilisten energialähteiden käyttöä.

Korona vie aikaa

Koronapandemia vie kuitenkin edelleen todennäköisesti paljon hallituksen aikaa.

– On selvää, että korona vie suuren osan hallituksen huomiosta. Suomessakin tilanne voi yhä pahentua. Tilanne helpottuu vasta, kun pandemia on kaikissa maissa kurissa. Jälkihoito vie pitkään, Marin arvioi.

Marin korosti, että Suomi jatkaa samoilla keinoilla pandemian vastaista kuin keväällä. Testaa, jäljitä, eristä ja hoida -strategian lisäksi käyttöön otetaan taas tarvittaessa rajoituksia.

Lue myös:

    Uusimmat