Sankariveljekset Janne ja Jouni pelastivat vanhuksen palavasta talosta Muhoksella – "Pakkohan hänet on saada pois sieltä"

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos on palkinnut Uroteko-palkinnolla veljekset Janne ja Jouni Ämmänpään. Veljekset pelastivat oman turvallisuutensa uhalla ihmisen omakotitalon palosta Muhoksella maaliskuun alkupuolella.

Omakotitalon palo syttyi maaliskuun toinen päivä keskipäivällä kuivausrummusta. Janne ja Jouni olivat työmatkalla, kun huomasivat voimakkaan savun.

– Katsoimme kauempaa jo, että melko sankkaa savua nousee, että mikähän palaa. Ajoimme tietä kohti työpaikkaa ja talon kohdalla katsoimme, että savu tuli talosta. Menimme pihaan katsomaan ja huomasimme oven olevan auki ja sisältä tuli savua.

– Velipoika tiesi, kuka talossa asuu ja arvelimme, että asukas on varmasti sisällä. Talo oli jo sisältäkin tulessa, Janne Ämmänpää kertaa tapahtunutta MTV Uutisille.

Janne soitti hätäkeskukseen ja hänen veljensä meni sisälle taloon. Talossa asunut iäkäs ihminen yritti itse sammuttaa paloa, muttei ymmärtänyt, että tuli oli levinnyt jo aivan liikaa alkusammutusvälineillä sammutettavaksi.

Voimakkaasta palosta piittaamatta veljekset saivat pelastettua vanhuksen ulos rakennuksesta. Pian tämän jälkeen rakennuksen sisätilat olivat täysin tulessa.

– Ei siinä tilanteessa paljon tullut ajateltua (vaarallista savua), kun näimme että sisällä oli ihminen. Ajattelimme, että pakkohan hänet on saada pois sieltä.

Pelastuslaitoksen arvion mukaan Janne ja Jouni Ämmänpään toiminnassa on ollut kyse uroteosta, joka tarkoittaa erityisen hyvää rohkeutta vaatinutta suoritusta.

Janne Ämmänpään mukaan hän tai hänen veljensä eivät onneksi saaneet talon sisällä olleesta savusta oireita.

Omaiset kävivät myöhemmin kiittämässä veljeksiä tuomalla näiden työpaikalle täytekakun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja