Sankari Mikko Rantanen! Hattutemppu huimalla tavalla kasaan – myös Patrik Laine paukutti kovaa tehoja

Katso tästä huippuhetket: Mikko Rantanen ja Patrik Laine liekehtivät NHL-kierroksella!

Mikko Rantanen ja Patrik Laine takoivat kovaa jälkeä jääkiekon NHL:n kierroksella Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä.

Rantanen iski Colorado Avalanchen kaikki kolme maalia 3–2-jatkoaikavoitossa St. Louis Bluesia vastaan.

Rantanen vei ensin puolen tunnin pelin jälkeen joukkueensa 1–0-johtoon napakalla rannelaukauksella suoraluistelusta. 

Suomalaishyökkääjästä tuli joukkueensa suuri sankari. Hän survoi 2–2-tasoituksen vain yhdeksän sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä kiekon pompittua maaliviivan tuntumaan.

Ja kun jatkoaikaa oli pelattu vain 29 sekuntia, Rantanen painoi ottelun voittomaalin ja hattutemppuosumansa niin ikään maalin edestä. Samalla katkesi Avalanchen neljän ottelun mittaan venynyt tappioputki.

Rantanen on nyt nakuttanut kauden 26 otteluunsa tehopisteet 19+17=36.

Avalanche on läntisessä konferenssissa seitsemäntenä, Blues 12:ntena.

Laine tekee tulosta

Patrik Laineen viime aikojen vahva vire puolestaan sai tymäkkää jatkoa, kun hän tehoili 1+2=3 pinnan edestä edustamansa Columbus Blue Jacketsin 6–5-jatkoaikavoitossa Los Angeles Kingsiä vastaan.

Laine iski joukkueensa 3–2-johtomaalin ja alusti sekä Jack Roslovicin naulaamaa 5–3-johtomaalia ylivoimalla että Johnny Gaudreaun viimeistelemää 6–5-jatkoaikamaalia.

Laineen tekemä maali syntyi lyöntilaukauksella suoraan Roslovicin tarjoamasta syötöstä.

Gaudreau viimeisteli puolestaan jatkoaikahäkin Jonathan Quickin torjuman Laineen rystylaukauksen irtokiekosta vartalollaan ilmasta. Laineelta nähtiin kutiaan ennen näyttävä kärkikynäharhautus.

Gaudreau pisteli Laineen tavoin 1+2=3 pistettä. Roslovic hamusi 2+2=4 paunaa.

Laine on kolmen ottelun maaliputkessa. Viimeisiin neljään peliinsä hän on tehoillut pisteet 4+3=7 ja koko kauden 14 matsiinsa pinnat 8+5=13.

Blue Jackets on kuitenkin edelleen itäisen konferenssin hännänhuippuna eli 16:ntena. Kings majailee läntisessä konferenssissa kelpo asemissa viidentenä.

Lue myös:

    Uusimmat